Fuarın açılışına Sivil Havacılık Genel Müdürü (SHGM) Prof. Dr. Kemal Yüksek,, HEAŞ Genel Müdürü Faruk Kacır, Devlet Hava Meydanları İşletmesi (DHMİ) Genel Müdür Yardımcısı Mustafa Akkaya, Er—Ah Uçuş Okulu Genel Müdürü Erdoğan Cabıoğlu, AJET Kabin Hizmetleri Müdürü Türkan İşyapan, TAV Güvenlik Hizmetleri Genel Müdürü Turgay Şahan ve davetliler katıldı.
ÖĞRENCİLER İLGİ GÖSTERDİ
2013 yılından bu yana düzenlenen fuar, havacılık eğitimine ve kariyerine yön vermeyi amaçlayanlar için önemli fırsatlar sunuyor. IFTE Fuarı pilotaj, kabin hizmetleri, uçak bakım, yer hizmetleri ve havacılık yönetimi gibi alanlarda eğitim veren şirketleri bir araya getiren tek organizasyon.
Üniversitelerin havacılık bölümlerinde okuyan öğrencilerin büyük ilgi gösterdiği fuarda katılımcılar, hem yurt içi hem de yurt dışında havacılıkla ilgili eğitim fırsatlarını tanıma imkânı bulurken, sektör profesyonelleri de iş bağlantısı kurma şansı yakalıyor. IFTE, havacılık istihdamına yönelik katkılar sunarken kurum ve kuruluşları için de işbirliği ortamı yaratıyor.

IFTE Fuarı başta SHGM, DHMİ, THY, AJET, HEAŞ gibi önemli havacılık kuruluşlarının yanı sıra havayolu
şirketleri, uçuş akademileri, yerli ve yabancı simülatör üreticileri, üniversiteler, uçak bakım ve yer hizmetleri kuruluşları ve meslek örgütleri olmak üzere 70’in üzerinde havacılık paydaşını ağırlıyor. Havacılık kariyer planlaması yapan gençler, sözkonusu kurum ve kuruluşlarının temsilcileri ile doğrudan iletişim kurma ve bilgi edinme imkanı yakalıyor. Ayrıca şirketlerin birbirleriyle güçlü bir iş bağlantısı kurmasına da olanak sağlıyor.
KARİYERE GİDEN YOL: IFTE
Pilotaj, kabin hizmetleri, teknik bakım, yer hizmetleri ve havacılık yönetimi gibi birçok alanda eğitim veren kurumu bir araya getiren fuarda kariyer planları yapanlar bütün sorulara IFTE’de cevap buluyor.