OYAK Otomotiv Lojistik Şirketleri bünyesinde faaliyet gösteren ve Renault, Dacia ve Alpine markalarının Türkiye genel distribütörü olan MAİS AŞ’de üst düzey görev değişimi gerçekleşti. Uzun yıllardır genel müdürlük görevini sürdüren Berk Çağdaş, koltuğunu Bahaettin Tatoğlu’na devretti.
Sektörde dikkat çeken bu atama sonrası “Bahaettin Tatoğlu kimdir, kaç yaşında, nereli, daha önce hangi görevlerde bulundu?” soruları gündeme geldi.
MAİS’te Üst Düzey Görev Değişikliği
OYAK’tan yapılan resmi açıklamaya göre, 2016 yılından bu yana MAİS Genel Müdürü olarak görev yapan Berk Çağdaş, görevini Bahaettin Tatoğlu’na devretti.
Tatoğlu’nun ağustos ayının ikinci yarısından itibaren MAİS Yönetim Kurulu Başkanlığı görevini de sürdürdüğü belirtildi. Bu gelişme, şirketin yönetim yapısında önemli bir değişim olarak değerlendiriliyor.
MAİS Ne İş Yapıyor?
MAİS AŞ, Renault, Dacia ve Alpine markalarının Türkiye’deki genel distribütörü olarak faaliyet gösteriyor. Şirket yalnızca araç ithalatı yapmakla kalmıyor; aynı zamanda satış sonrası hizmetler, yedek parça ve servis ağıyla da sektörde önemli bir konumda bulunuyor.
MAİS’in İstanbul, Ankara, İzmir ve Bursa’da dört ana şubesi bulunuyor. Ayrıca Türkiye genelinde 60 şehirde 139 lokasyonda yedek parça ve servis hizmeti sunuyor.
Bahaettin Tatoğlu Kimdir, Hangi Okul Mezunu?
Bahaettin Tatoğlu, Boğaziçi Üniversitesi İşletme Bölümü mezunu. Kariyerine Savunma Sanayii Müsteşarlığı’nda başlayan Tatoğlu, otomotiv ve holding yönetimi alanında uzun yıllara dayanan bir deneyime sahip.
Kariyeri ve Daha Önceki Görevleri
Tatoğlu, 1996 yılında Baytur Motorlu Vasıtalar Ticaret’te çeşitli görevler üstlendi. 2005-2009 yılları arasında şirketin genel müdürlüğünü yaptı.
Ardından 2009-2017 yılları arasında Baylas Otomotiv Genel Müdürü olarak görev aldı. Bu dönemde otomotiv sektöründe önemli yönetim deneyimleri kazandı.
2017 yılından bu yana ise Bayraktar Holding Yönetim Kurulu Başkan Yardımcılığı görevini yürütüyordu. İngilizce bilen Tatoğlu, uzun yıllardır üst düzey yöneticilik pozisyonlarında bulunuyor.
Kaç Yaşında, Nereli?
Bahaettin Tatoğlu’nun doğum tarihi ve memleketine ilişkin resmi bir bilgi kamuoyuna yansımış değil. Ancak 1990’lı yıllardan bu yana aktif iş hayatında olduğu dikkate alındığında, sektörün deneyimli isimleri arasında yer aldığı görülüyor.
Otomotiv Sektöründe Yeni Dönem
Renault, Dacia ve Alpine markalarının Türkiye distribütörü olan MAİS’te gerçekleşen bu görev değişimi, sektörde “yeni dönem” olarak yorumlanıyor. Tatoğlu’nun hem otomotiv hem holding yönetimi deneyimi, şirketin önümüzdeki süreçteki stratejik adımları açısından dikkat çekiyor.
Bahaettin Tatoğlu kimdir, MAİS Genel Müdürü oldu mu, hangi görevlerde bulundu soruları yanıt bulurken; gözler şimdi Renault, Dacia ve Alpine markalarının Türkiye operasyonlarında atılacak yeni adımlara çevrildi.