Yeni Birlik Gazetesi
53,2744 %-0.07
61,6127 %0.15
32,5699 %0.02
3.001.041 %0.719
Yeni Birlik Gazetesi Ekonomi Bakan Şimşek: Hanehalkının 12 ay sonrası enflasyon beklentileri bir önceki aya göre 3,4 puan iyileşti

Bakan Şimşek: Hanehalkının 12 ay sonrası enflasyon beklentileri bir önceki aya göre 3,4 puan iyileşti

Bakan Şimşek, hanehalkının 12 ay sonrası enflasyon beklentilerinin 3,4 puan iyileştiğini açıkladı.

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, haziran ayında hanehalkının 12 ay sonrası enflasyon beklentilerinin bir önceki aya göre 3,4 puan iyileştiğini duyurdu. Bakan Şimşek, resmi sosyal medya hesabından bu konuyla ilgili yaptığı açıklamada, jeopolitik gelişmelerin enerji fiyatlarını artırmasının, kısa vadede enflasyon görünümü üzerinde baskı oluşturarak beklentileri olumsuz etkilediğini belirtti.

Şimşek, program sayesinde oluşturulan mali alanın kullanılarak, beklentilerde kalıcı bir bozulmanın önüne geçmek amacıyla başta eşel mobil olmak üzere gerekli tedbirlerin hızlı ve etkin biçimde devreye alındığını vurguladı. > “Jeopolitik gerilimlerin azalmasıyla enerji fiyatlarındaki normalleşmenin, beklentilerdeki iyileşmeyi desteklemesini bekliyoruz” diyen Bakan, dezenflasyon hedefleri doğrultusunda kararlılıkla çalışmalarını sürdüreceklerini ifade etti.

HAZİNE VE MALİYE BAKANI MEHMET ŞİMŞEK, "HAZİRAN AYINDA HANEHALKININ 12 AY SONRASI ENFLASYON...

HAZİNE VE MALİYE BAKANI MEHMET ŞİMŞEK, "HAZİRAN AYINDA HANEHALKININ 12 AY SONRASI ENFLASYON BEKLENTİLERİ BİR ÖNCEKİ AYA GÖRE 3,4 PUAN İYİLEŞTİ" DEDİ.