Yeni Birlik Gazetesi
51,9339 %-0.02
59,7357 %0.19
30,9461 %0.01
3.027.721 %3.79
Yeni Birlik Gazetesi Ekonomi 'Batarsınız!' İslam Memiş’ten altın ve gümüş yatırımcılarına kritik uyarı!

'Batarsınız!' İslam Memiş’ten altın ve gümüş yatırımcılarına kritik uyarı!

İslam Memiş, 2026 yılının manipülasyon yılı olacağını belirterek altın ve gümüş yatırımcılarını uyardı; kaldıraçlı işlemler ve borçlanarak yatırım riskli bulunuyor.

Son haftalarda altın fiyatlarında yaşanan sert düşüşlerin ardından yeniden yükseliş görülürken, altın 7 bin TL’nin üzerine çıktı. Memiş, altın ve gümüşün bu yılın “şampiyonu” olmayacağını belirterek yatırımcıların temkinli olmasını önerdi. Ocak ayında balonun patlayacağı yönündeki uyarılarını hatırlatan Memiş, gümüş yatırımcılarının risklere karşı dikkatli olması gerektiğini söyledi.

Kısa Sürede Yaşanan Değer Kaybı

Memiş, piyasadaki hareketliliğe dikkati çekerek, “Şu anda altın yüzde 3, gümüş yüzde 10 civarında değer kaybetti. Bu kayıplar sadece 2 saat içinde gerçekleşti” ifadelerini kullandı.

2026 Yılı ve Manipülasyon Uyarısı

2026’yı manipülasyon yılı olarak tanımlayan Memiş, “Yıl sonuna kadar her ay bu manipülasyon piyasasına hazır olun. Kaldıraçlı ve kredili işlemlerle kısa vadeli kazanç sağlamaya çalışmak ciddi risk oluşturuyor” dedi. Kaldıraçlı işlemi “1.000 dolar koyup 10.000 dolarlık işlem yapma hakkı” olarak açıklayan Memiş, bu yöntemi “zar atmak” benzetmesiyle değerlendirdi.

Fiziki Altın Yatırımlarında Öneriler

Memiş, elinde fiziki altın bulunduran yatırımcılara, nakit ihtiyacı yoksa satış yapmamalarını önerdi. Altının bir emtia olduğunu, takas için kullanılabileceğini belirten Memiş, “Ev veya araba almak için satış yapılabilir, ancak yatırım amaçlı altın satılmamalıdır” ifadelerini kullandı.