Yeni Birlik Gazetesi
53,5661 %0.56
61,9567 %0.59
32,9130 %0.78
3.681.542 %0.633
Yeni Birlik Gazetesi Ekonomi Belçika Kraliçesi Mathilde’den Baykar’a yüksek düzeyli ziyaret

Belçika Kraliçesi Mathilde’den Baykar’a yüksek düzeyli ziyaret

Belçika Ekonomik Misyonu kapsamında Türkiye’ye gelen Kraliçe Mathilde ve beraberindeki üst düzey heyet, Özdemir Bayraktar Milli Teknoloji Merkezi’ni ziyaret ederek milli SİHA platformlarını yerinde inceledi.

Türkiye ve Belçika arasındaki diplomatik ve ekonomik ilişkiler, teknoloji odaklı kritik bir ziyaretle ivme kazandı. 

Belçika Kraliçesi Mathilde başkanlığındaki dev heyet, 10 Mayıs 2026 tarihinde İstanbul’daki Özdemir Bayraktar Milli Teknoloji Merkezi’ni ziyaret etti. Baykar’ın dünya çapında yankı uyandıran milli ve özgün insansız hava araçlarının (İHA) geliştirildiği merkezi gezen Kraliçe Mathilde’e, Baykar Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Bayraktar ve Genel Müdür Haluk Bayraktar eşlik etti.

Bakanlar ve Bölge Başbakanlarından Oluşan Geniş Katılım

Ziyaretin kapsamı, Belçika tarafının savunma ve yüksek teknolojiye verdiği önemi gözler önüne serdi. Heyette Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı Maxime Prevot, Savunma Bakanı Theo Francken ile Flaman, Valon ve Brüksel bölge hükümetlerinin en üst düzey temsilcileri yer aldı.

 Türkiye tarafından ise Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş ile Savunma Sanayii Başkanı (SSB) Prof. Dr. Haluk Görgün Kraliçe’ye eşlik eden isimler arasındaydı.

Teknoloji Turu ve Kızılelma Takdimi

Heyet, Baykar’ın Ar-Ge merkezinde yürütülen faaliyetler hakkında detaylı brifing alırken, Bayraktar TB2, TB3 ve AKINCI gibi platformları yakından inceledi. 

Savunma sanayiindeki teknolojik dönüşümün konuşulduğu ziyaretin sonunda, Selçuk Bayraktar tarafından Kraliçe Mathilde’e Türkiye’nin ilk insansız savaş uçağı olan Bayraktar KIZILELMA’nın maketi takdim edildi. Program, Bayraktar AKINCI TİHA önünde çekilen hatıra fotoğrafı ile sona erdi.