Artan üretim maliyetleri karşısında zorlanan esnafın talebi üzerine Bilecik'te ekmek fiyatlarına zam yapıldı.
Bilecik'te temel gıda maddesi olan ekmeğin satış fiyatında değişikliğe gidildi. Kentteki fırıncı esnafının artan girdi maliyetleri karşısında yaşadığı sıkıntılar, Bilecik Ticaret ve Sanayi Odası ile Bilecik Esnaf ve Sanatkârlar Odası tarafından masaya yatırıldı. Yapılan değerlendirmeler neticesinde, 200 gramlık ekmeğin fiyatında yukarı yönlü bir düzenleme kararı alındı.
Yeni tarife yürürlüğe girdi
Alınan yeni kararla birlikte, daha önce 15 TL'den satışa sunulan 200 gram ekmeğin fiyatı 2 lira 50 kuruşluk artışla 17 lira 50 kuruşa yükseldi. Söz konusu fiyat artışı, bugünden itibaren geçerli olmak üzere kent genelindeki tüm satış noktalarında uygulanmaya başlandı.
Maliyet baskısı esnafı zorladı
Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Bilecik Yiyecek Maddesi Satan Esnaflar Odası Başkanı Harun Dilek, fiyat güncellemesinin zorunlu hale geldiğini belirtti. Dilek, özellikle hammadde, enerji ve işçilik gibi kalemlerde yaşanan ciddi maliyet artışlarının esnafın üzerindeki yükü ağırlaştırdığını ifade ederek, bu durumun sürdürülebilir olması adına fiyatlarda revizyona gidildiğini vurguladı.