Yeni Birlik Gazetesi
53,5800 %0.83
62,5914 %0.95
32,3823 %0.64
2.862.222 %2.778
Yeni Birlik Gazetesi Ekonomi Bilecik’te depozito iade sistemi ile geri dönüşüm teşviki başlatıldı

Bilecik’te depozito iade sistemi ile geri dönüşüm teşviki başlatıldı

Bilecik'te başlatılan depozito iade sistemi ile vatandaşlar, geri dönüşümlü ambalajlar için 1 TL teşvik alıyor.

Bilecik’te, Türkiye genelinde 1 Temmuz’da hayata geçirilen Depozito İade Sistemi (DOA), vatandaşlar tarafından büyük ilgi görüyor. Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürü Engin Öztürk, geri dönüşüm makinesi kullanımının nasıl olduğunu anlattı.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’nın gerçekleştirdiği sıfır atık ve geri dönüşüm uygulamaları, vatandaşlardan olumlu geri dönüş aldı. 81 il ve 973 ilçede, zincir marketler, süpermarketler, bakkallar, büfeler, otel, restoran ve kafelerde uygulanan bu sistem, akıllı geri dönüşüm makineleri yardımıyla doğanın korunmasına ve ekonomiye katkı sağlıyor.

Bilecik’te 3 farklı market zincirinin şubesinde kurulan depozito iade makinelerinde, plastik, cam ve alüminyum içecek ambalajlarını sisteme teslim eden vatandaşlar, her bir ambalaj için 1 lira teşvik ödemesi almaya başladı.

DOA uygulaması hakkında bilgiler veren Engin Öztürk, "Öncelikle evimizde cam, PET şişe ve alüminyum kutuları atmıyorduk; bundan sonra da atmamaya devam ediyoruz. Bunun yerine DOA uygulaması bulunan marketlere getirerek hem bütçemize katkı sağlayacağız, hem bu ambalajların geri dönüşümünü sağlayacağız, hem de ülkemize katma değer kazandırmış olacağız. Elimizde şu an görmüş olduğunuz gibi bir pet şişe ve bir alüminyum kutumuz var. Bu ambalajları geri dönüşüm makinesine atmadan önce telefonumuza indirdiğimiz DOA uygulamasıyla makinenin üzerindeki kare kodu okutacağız ve sistemi başlatacağız," dedi.

Bilecik’te sıfır atık ve geri dönüşüm uygulamalarının yer aldığı bölgeler arasında; Bilecik merkez 3, Bozüyük 3, Gölpazarı 1, Osmaneli 1 ve Söğüt ilçelerinde 1 adet olmak üzere toplamda 9 adet noktada hizmet sağlanıyor.

Bilecik'te geri dönüşümde 1 TL dönemi başladı

Bilecik'te geri dönüşümde 1 TL dönemi başladı