Yeni Birlik Gazetesi
56,2225 %0.21
65,6054 %0.30
34,5992 %0.25
3.833.898 %1.08
Yeni Birlik Gazetesi Ekonomi Bilecik'te meyve suyu fabrikaları üretim fiyatlarında düşüş yaşıyor

Bilecik'te meyve suyu fabrikaları üretim fiyatlarında düşüş yaşıyor

Bilecik'te şeftali ve nektarin hasadı sürerken, meyve suyu fabrikalarının alım fiyatları 5 lira seviyesine gerileyerek üreticiyi zor durumda bıraktı.

Bilecik’te, şeftali ve nektarin hasadı hızla devam ederken, meyve suyu fabrikalarının üreticiden aldıkları ürünün fiyatlarında önemli bir düşüş gözlemleniyor. Bu yıl meyve suyu fabrikaları, şeftali ve nektarin gibi ürünleri sadece 5 lira gibi düşük fiyatlarla temin etmeye başladı. Bu durum, üreticilerin memnuniyetsizliğine yol açtı.

Özellikle, Bilecik’in Osmaneli ilçesine bağlı Çerkeşli Köyü’nde yapılan hasadın verimliliği dikkat çekerken, bu yıl nektarin üretiminin toplamda 4 bin 200 dekarlık alanda, 10 bin 625 ton olarak gerçekleştirildiği bildiriliyor. Ancak, fiyatların düşmesi birçok üreticiyi rahatsız ediyor.

Üreticilerin endişeleri artıyor

Nektarin üreticisi Recep Yağcı, geçen yıl nektarin fiyatının 60-70 lira olduğunu belirtirken, bu yılki fiyat düşüşünü eleştirdi. "Rekolte bu yıl fazla olduğu için fiyatlarda bir randıman yok," diyen Yağcı, meyve suyu firmalarının ürünleri alım fiyatlarını bu kadar düşürmesinin endişe verici olduğunu ifade etti. Marketlerde meyve suyu fiyatlarının düşmemesi, üretici açısından çelişkili bir durum oluşturuyor.

Pazar şartları ve üretim dengesi

Yağcı, "Gecen sene şeftali ve nektarin üretimi azdı ve doğal olarak fiyatlar yüksek seyrediyordu. Ancak bu yıl, fiyatların 10 ile 20 lira bandında satılması, üreticinin sürdürülebilirliğini tehdit ediyor," diyerek, sektörde bir çözüm bulma gerekliliğinin altını çizdi. Üreticilerin yaşadığı bu durum, pazardaki dengesizliklerle birleştiğinde, meyve suyu sektörünün geleceğini etkileme potansiyeline sahip.

MEYVE SUYU FABRİKALARI ÜRETİCİDEN ALDIKLARI ÜRÜNÜN FİYATLARI İYİCE DİBE VURDU

MEYVE SUYU FABRİKALARI ÜRETİCİDEN ALDIKLARI ÜRÜNÜN FİYATLARI İYİCE DİBE VURDU