Muğla’nın öne çıkan turizm merkezi Bodrum, bugün iki kruvaziyer gemisi ile birlikte toplamda 836 yolcu ağırlıyor.
Kruvaziyer Gemileri Bodrum’da
Bodrum Gemi Yanaşma İskelesi’ne yanaşan Bahama bayraklı 110 metre boyundaki "Emerald Azzurra", Yunanistan’ın Mikonos Limanı’ndan gelerek buraya ulaştı. Lüks gemi, ağırlıklı olarak Amerikan vatandaşı yolcularla birlikte 95 yolcu ve 76 personel taşıyor. Geminin akşam saatlerinde Rodos Limanı’na hareket etmesi planlanıyor.
Rus yolcuları ağırlayan Astoria Grande
Bir diğer kruvaziyer ise Palau bayraklı 193 metre uzunluğundaki "Astoria Grande". Bu gemi, saat Pire Limanı’ndan demir atarak Bodrum’a geldi ve %80 oranında Rus yolcularla dolu. Gemide toplam 741 yolcu ve 397 mürettebat bulunuyor. Akşam saatlerinde Antalya Limanı’na doğru yola çıkması bekleniyor.
Gümrük işlemlerinin ardından, gemilerden inen turistler Bodrum merkezindeki çarşıları gezip tarihi ve turistik yerleri keşfetmeye yöneliyorlar.

MUĞLA'NIN TURİZM MERKEZLERİNDEN BODRUM, BUGÜN İKİ KRUVAZİYER GEMİSİYLE 836 YOLCUYU AĞIRLIYOR.