Yeni Birlik Gazetesi
53,8785 %-0.06
63,1692 %-0.36
33,0771 %0.16
3.144.002 %2.892
Yeni Birlik Gazetesi Ekonomi Bodrum’da yaz sezonu dolandırıcılık tuzakları ile kabusa dönebilir

Bodrum’da yaz sezonu dolandırıcılık tuzakları ile kabusa dönebilir

Bodrum'da yaz sezonu ile birlikte sahte rezervasyon dolandırıcılıkları arttı, tatilciler büyük mağduriyet yaşıyor.

Türkiye’nin gözde turizm merkezlerinden Bodrum’da yaz sezonunun başlamasıyla birlikte sahte rezervasyon dolandırıcılığı vakalarında kayda değer bir artış yaşanıyor. Sosyal medya ve yanıltıcı internet siteleri üzerinden cazip fiyatla tatil vaat eden dolandırıcılar, hem tatilcileri hem de turizm sektörünü sıkıntıya sokuyor.

Dolandırıcıların, özellikle otel ve villa işletmelerinin isimleriyle gerçeğine çok benzeyen internet siteleri ve sosyal medya hesapları oluşturarak, vatandaşlardan kapora veya konaklama ücretini banka hesaplarına göndermelerini istediği belirtiliyor. Ödeme yapıldıktan sonra ise dolandırıcılar iletişimi kesiyor.

Bodrum’a gelen bazı tatilciler, rezervasyon yaptırdıklarını düşündükleri otellere ulaştıklarında adlarına herhangi bir kayıt bulunmadığını öğrenerek büyük bir hayal kırıklığı yaşamaktadır. İşletmeler, bu dolandırıcılık olaylarının kendileriyle ilgisi olmadığına dikkati çekerek, vatandaşları daha dikkatli olmaları konusunda uyarıyor.

Bodrum’da oteller dolu, sezon hareketli

Azka Otel Yönetim Kurulu Başkanı Bülent Kaya, Bodrum’da sezonun beklentilere uygun bir şekilde sürdüğünü belirterek, otellerde yüksek doluluk oranlarına ulaşıldığını ifade etti. Kaya, "Hem kendi işletmemizde hem de Bodrum genelinde yoğun bir sezon geçiriyoruz. Otellerde doluluk oranları oldukça yüksek. Bu hareketlilikten memnunuz" dedi.

Ucuz fiyat vaadine aldanmayın

Sahte rezervasyon dolandırıcılıkları hakkında bilgi veren Kaya, vatandaşların özellikle piyasa değerinin çok altında sunulan tatil fırsatlarına karşı dikkatli olmaları gerektiğini vurguladı. "İnsanlar 100 bin liralık bir tatili 70 bin liraya görünce cazip geliyor ve araştırmadan ödeme yapabiliyor. Sonrasında ise büyük mağduriyet yaşıyorlar" diyen Kaya, tatilcilerin gidecekleri otelin resmi internet sitesini kontrol etmelerini, sosyal medya hesaplarından işletmeyle iletişime geçerek rezervasyonlarını doğrulamalarını önerdi. Ayrıca yetkili olmayan acentalardan rezervasyon yapılmaması gerektiğini de ekledi.

Kendi işletmelerinde bu konuda ciddi güvenlik önlemleri aldıklarını belirten Kaya, buna rağmen başka işletmelerde mağduriyet yaşandığına dikkat çekti.

Bodrum’a özel araç yerine toplu ulaşımı tercih edin

Yaz aylarında Bodrum’daki trafik ve otopark sorununa da değinen Kaya, tatilcilere ulaşım konusunda önerilerde bulundu. Kaya, "Mümkün olduğunca özel araçla gelinmemesini öneriyoruz. Yaz döneminde trafik yoğunluğu ve otopark sıkıntısı ciddi boyutlara ulaşıyor. Toplu ulaşımın tercih edilmesi hem tatilciler hem de kent için daha sağlıklı olacaktır" ifadelerini kullandı.

Bodrum turizmi iki aya sıkıştı

Turizm sezonunun her geçen yıl daha da kısaldığını belirten Kaya, eğitim takviminin bu süreci etkilediğini söyledi. Kaya, "Eskiden Bodrum’da yaklaşık beş aylık bir turizm sezonu yaşanıyordu. Bugün ise bu süre üç aya, hatta fiilen iki aya kadar düştü. Okulların geç kapanması ve erken açılması da sezonu daha da daraltıyor" dedi.

Kış turizmine yatırım yapılmalı

Kaya, Bodrum’da turizm sektörünün sürdürülebilir hale gelmesi için yalnızca yaz sezonuna bağlı kalınmaması gerektiğini vurguladı. Kış turizminin geliştirilmesi gerektiğini ifade eden Kaya, "Bodrum artık nüfusu ve ekonomik yapısıyla büyük bir şehir haline geldi. İşletmelerin sadece iki aylık yaz sezonuyla ayakta kalması mümkün değil. Kış turizmini canlandıracak yatırımlar yapılmalı. Aksi halde birçok işletmenin ayakta kalması giderek zorlaşacak" dedi.

AZKA OTEL YÖNETİM KURULU BAŞKANI BÜLENT KAYA, BODRUM'DA SEZONUN BEKLENTİLER DOĞRULTUSUNDA DEVAM...

AZKA OTEL YÖNETİM KURULU BAŞKANI BÜLENT KAYA, BODRUM'DA SEZONUN BEKLENTİLER DOĞRULTUSUNDA DEVAM ETTİĞİNİ BELİRTEREK, OTELLERDE YÜKSEK DOLULUK ORANLARINA ULAŞILDIĞINI SÖYLEDİ.

BODRUM SAHİLLERİ