dikkat edilmesi gereken kritik noktalar açıklandı
Karayolları Genel Müdürlüğü, Türkiye genelinde devam eden yol yapım, bakım ve onarım çalışmaları kapsamında bazı kesimlerde trafiğin geçici olarak yönlendirileceğini ya da kapatılacağını duyurdu.
Özellikle gece saatlerinde yapılan müdahaleler, ulaşımı etkileyen önemli değişiklikler içeriyor.

Gece saatlerinde TEM Otoyolu Ankara yönü ulaşıma kapatılıyor
TEM Otoyolu'nun Kandıra-İzmit Doğu kavşakları arasında kalan 0-7. kilometrelerde üstyapı yenileme çalışmaları nedeniyle her gün 22.00 ile 06.00 saatleri arasında Ankara-İstanbul yönü trafiğe kapatılacak.
Bu süre boyunca ulaşım, İzmit Doğu kavşağından D-100 kara yoluna yönlendirilecek.

TAG Otoyolu’nda çift yönlü geçiş uygulaması
TAG Otoyolu'nun Nurdağı-Bahçe kavşakları arasında bulunan Başpınar Viyadüğü'nde derz ve mesnet değişimiyle birlikte üstyapı yenileme çalışmaları yapılıyor. Bu kapsamda Adana yönü ulaşıma kapatılırken, trafik Gaziantep istikametinden iki yönlü olarak sağlanıyor.
Uşak, Kayseri, Ankara güzergâhlarında bölünmüş yol geçici olarak tek şeride düşürüldü
Uşak-Kula yolunun 58-59. kilometreleri arasında köprü yapımı sürüyor.
Kayseri-Pınarbaşı yolunun 24-28. kilometrelerinde ise yol yapım çalışmaları nedeniyle ulaşım bölünmüş yolun bir bölümünden çift yönlü gerçekleştiriliyor.
Ayaş-Ankara yolunun 1-5. kilometrelerindeki şehir geçişi çalışmaları kapsamında Ankara-Ayaş yönü kapatılarak trafik diğer istikametten çift yönlü veriliyor.

Karadeniz ve Akdeniz'de sürücülere asfalt uyarısı
Söğüt-Korkuteli yolunun 14-34. kilometrelerinde yapılan asfalt sathi kaplama çalışmaları nedeniyle sürücülerin işaret ve levhalara dikkat etmesi gerekiyor.
Kurucaşile-Cide yolunun 0-18. kilometrelerinde de benzer asfalt çalışmaları devam ediyor.

Trabzon ve Sivas’ta şehir geçişlerinde şerit daralması
Beşikdüzü-Trabzon yolunun Akçaabat şehir geçişinde yaya yürüyüş yolu çalışmaları nedeniyle Trabzon-Akçaabat yönünde ulaşım tek şeritten sağlanıyor.
Sivas-Kangal yolunun 43-49. kilometreleri arasında ise hem yapım hem de onarım çalışmaları nedeniyle trafik işaretlerine azami dikkat edilmesi gerekiyor.

Gölbaşı-Kahramanmaraş yolunda kontrollü geçiş uygulaması
Gölbaşı ile Kahramanmaraş arasındaki 17-21. kilometrelerde süren üstyapı yenileme çalışmaları kapsamında trafik akışı kontrollü olarak sağlanıyor.