Yeni Birlik Gazetesi
53,7320 %0.34
63,0390 %0.47
32,5452 %0.25
2.964.293 %1.801
Yeni Birlik Gazetesi Ekonomi Bulls Yatırım Escar Filo hisselerini resmen devraldı

Bulls Yatırım Escar Filo hisselerini resmen devraldı

Bulls Yatırım Holding, Escar Filo Kiralama'nın yüzde 77,62'lik hissesinin devrini 6,6 milyar TL bedelle tamamlayarak birleşme süreci için düğmeye bastı.

Bulls Yatırım Holding, filo kiralama sektörünün köklü isimlerinden Escar Filo Kiralama Hizmetleri A.Ş.’nin yüzde 77,62 oranındaki paylarının devrini, Rekabet Kurumu başta olmak üzere ilgili düzenleyici kurum onaylarının tamamlanmasının ardından resmen gerçekleştirdi. 

Escar Filo Kiralama, 141,4 million dolar karşılığı olan 6,6 milyar TL tutarındaki yatırımla Bulls Yatırım Holding’in iştirakleri arasına katıldı. Sürdürülebilir büyüme ve stratejik yatırım vizyonu doğrultusunda gerçekleşen bu hamlenin ardından, iki şirketin tüm aktif ve pasifleriyle birleşmesi amacıyla yasal izin süreçleri de başlatıldı.

Kamuyu Aydınlatma Platformu’na (KAP) yapılan yazılı açıklamaya göre, 21 Nisan 2026 tarihinde imzalanan Pay Devri Sözleşmesi kapsamındaki devir işlemleri 8 Temmuz 2026 itibarıyla tamamlandı. Escar'ın mevcut ortakları Daryo Kebudi, Azra Kebudi, Betina Halyo ve Nora Karakaş'a ait payların Bulls Yatırım Holding'e geçmesiyle birlikte, Nora Karakaş dışındaki ortakların şirketteki ortaklıkları sona erdi. Escar Yönetim Kurulu Üyesi ve Genel Müdürü olarak görev yapan Nora Karakaş ise devir işlemi sonrasında yüzde 2 oranındaki hisse sahipliğini korumaya devam edecek.

Birleşme süreci için Sermaye Piyasası Kuruluna başvuru yapılacak

Pay devrinin tamamlanmasının ardından Bulls Yatırım Holding ile Escar Filo Kiralama’nın birleşme sürecinin de başlatıldığı bildirildi. KAP duyurusuna göre, Yönetim Kurulu kararı doğrultusunda, gerekli Sermaye Piyasası Kurulu (SPK) ve genel kurul onaylarının alınarak Escar Filo Kiralama’nın tüm aktif ve pasifleriyle Bulls Yatırım Holding tarafından devralınması suretiyle iki şirketin birleşmesi planlanıyor. Birleşme işleminde her iki şirketin 30 Haziran 2026 tarihli bağımsız denetimden geçmiş konsolide finansal tabloları esas alınacak. Pay değişim oranı ise SPK düzenlemeleri çerçevesinde hazırlanacak uzman kuruluş raporuyla belirlenecek. Birleşme işleminin tamamlanmasının ardından ise Escar’ın filo kiralama faaliyetlerinin, yatırım holding faaliyetlerinden ayrıştırılarak ayrı bir şirket çatısı altında sürdürülmesi planlanıyor.

Bulls Yatırım Holding Yönetim Kurulu Başkanı Kemal Akkaya, Escar gibi güçlü bir markayı bünyelerine katmaktan memnuniyet duyduklarını belirterek; Link Bilgisayar, Ufuk Yatırım, Bulls Menkul, Dünya Holding ve Bulls Girişim Sermayesi gibi güçlü iştiraklerinin yanına Escar’ı da ekleyerek portföylerini güçlendirdiklerini ifade etti. Akkaya, birleşmenin ardından araç filo kiralama faaliyetlerini holding yapısından ayırarak kendi uzmanlık alanında faaliyet gösterecek bağımsız bir şirket çatısı altında yapılandıracaklarını vurguladı.

2001 yılında filo kiralama sektörüne adım atan Escar, operasyonel filo kiralama, stratejik filo yönetimi ve ikinci el araç satışı alanlarında müşterilerine hizmet sunuyor. Yüzde 90’ın üzerindeki sözleşme yenileme oranıyla yüksek müşteri sadakatine sahip olan şirket, Bulls Yatırım Holding bünyesinde yeni bir döneme adım atıyor.