Yeni Birlik Gazetesi
55,1696 %0.05
64,5646 %0.09
33,7799 %0.21
3.026.696 %-0.51
Yeni Birlik Gazetesi Ekonomi Bursa'nın köylüleri şeker fasulye ile kazanıyor

Bursa'nın köylüleri şeker fasulye ile kazanıyor

Bursa'daki köylüler, şeker fasulye ile hem yüzleri güldü hem de ekonomik kazanç sağladı. Üretim hedefleri 3 bin dönüme çıkacak.

Bursa'nın Yenişehir ilçesine bağlı Mahmudiye köyünde, alternatif tarım ürünleri arayışındaki köylüler, şeker fasulye ekimi ile yüzlerini güldürüyor. 1 dönümlük bir alanda başlatılan deneme üretimi, olumlu sonuçlar verince köylüler 5 yılda bu miktarı yaklaşık bin dönüme çıkarmayı başardı.

Kooperatif destekli üretim süreci

Mahmudiye Tarımsal Kooperatifi Başkanı Hüseyin Korkmaz, köyde sulu tarıma geçişle birlikte şeker fasulye üretimine yöneldiklerini belirterek, "Alınan sonuç mükemmel olunca üretimimizi artırdık. Kooperatif olarak, mahalle sakinlerimize bu ürünü ekmeleri için her türlü destek sağlıyoruz. Hedefimiz ekim alanını 3 bin dönüme çıkarmak," dedi.

Şeker fasulyenin mutfaktaki yeri

Fasulye eken üreticilerden İbrahim Ceylan, şeker fasulyenin özelliklerini vurgulayarak, "Uzun süre dondurucuda saklanabiliyor, 15 dakikada pişiyor ve gaz yapmıyor. Bu özellikleri, onu mutfaklarda popüler hale getirdi. Bu sayede köyümüze bir canlılık geldi," ifadelerini kullandı. Ceylan, ayrıca tohum üretimine geçtiklerini ve isteyenlere satış yaptıklarını dile getirdi.

Köylüler, bu yıl elde ettikleri yüksek kazançla birlikte, şeker fasulye ekiminde daha fazla potansiyele sahip olmayı umuyor. Üretimlerinin devam etmesiyle, hem kendi ekonomilerini hem de köylerini canlandırmayı hedefliyorlar.

BURSA'DA ALTERNATİF ARAYAN KÖYLÜLER TAVSİYE ÜZERİNE 1 DÖNÜMLÜK ARAZİDE EKTİKLERİ ŞEKER FASULYE...

BURSA'DA ALTERNATİF ARAYAN KÖYLÜLER TAVSİYE ÜZERİNE 1 DÖNÜMLÜK ARAZİDE EKTİKLERİ ŞEKER FASULYE SAYESİNDE YÜZLERİ GÜLDÜ