Yeni Birlik Gazetesi
53,1812 %0.18
61,5815 %0.17
32,5501 %0.27
2.922.335 %1.327
Yeni Birlik Gazetesi Ekonomi Çay üreticisinin yoğun mesaisinde mola: ÇAYKUR stokları eritmek için düğmeye bastı

Çay üreticisinin yoğun mesaisinde mola: ÇAYKUR stokları eritmek için düğmeye bastı

Gazetebirlik - Ekonomi Servisi Doğu Karadeniz'de yaş çay sezonu tüm hızıyla devam ederken, Çay İşletmeleri Genel Müdürlüğü (ÇAYKUR) operasyonel süreçleri yönetebilmek adına kritik bir karar aldı.

Fabrikalardaki işleme kapasitesinin üzerine çıkan yaş çay alımları nedeniyle ÇAYKUR, stokları dengelemek amacıyla kısa süreli bir durdurma kararı aldı.

Gazetebirlik - Ekonomi Servisi

Doğu Karadeniz'de yaş çay sezonu tüm hızıyla devam ederken, Çay İşletmeleri Genel Müdürlüğü (ÇAYKUR) operasyonel süreçleri yönetebilmek adına kritik bir karar aldı. 49 fabrikasında 7 gün 24 saat esasına göre çalışmalarını sürdüren kurum, günlük 9 bin 250 tonluk işleme kapasitesinin üzerinde bir tempoyla çalışmasına rağmen stokların 18 bin tona ulaşması üzerine yeni bir düzenlemeye gitti.

Kapasite yönetimi ve kalite odaklı mola

Kurumdan yapılan açıklamaya göre, 9 Haziran 2026 Salı günü yaş çay alımlarına bir gün süreyle ara verilecek. Bu kararın temel gerekçesi, fabrikalarda bekleyen yaş çayların işlenerek ürün kalitesinin korunması ve üreticilerin alım merkezlerindeki yığılmasının önüne geçilmesi olarak açıklandı. Sezon başından bu yana yaklaşık 149 bin ton yaş çay alımı gerçekleştiren ÇAYKUR, bu kısa molanın sürdürülebilir bir alım süreci için zorunlu olduğunu vurguladı.

Üreticiye güvence verildi

Daha önce de benzer bir uygulamaya giderek 4 Haziran ve 7 Haziran tarihlerinde kısa süreli duraklamalar yapan kurum, üreticilerin endişelenmemesi gerektiğinin altını çizdi. ÇAYKUR yönetimi, stokların işlenmesinin ardından alımların kaldığı yerden devam edeceğini belirterek, bahçelerdeki tüm ürünlerin kurum güvencesi altında olduğunu ve tamamının alınacağını bir kez daha teyit etti.