Yeni Birlik Gazetesi
55,7761 %0.26
64,8618 %0.31
34,3927 %0.03
4.105.507 %-2.45
Yeni Birlik Gazetesi Ekonomi Çivril ilçesinde elma bahçelerinde pestisit kontrol çalışmaları sürüyor

Çivril ilçesinde elma bahçelerinde pestisit kontrol çalışmaları sürüyor

Denizli’nin Çivril ilçesinde elma bahçelerinde hasat öncesi pestisit kalıntı kontrolü için numune alma çalışmaları devam ediyor.

Denizli’nin Çivril ilçesinde elma bahçelerinde, hasat öncesi pestisit kalıntılarının kontrol edilmesi amacıyla numune alma çalışmaları yürütülüyor.

Denizli İl Tarım ve Orman Müdürlüğü koordinasyonunda gerçekleştirilen çalışmalarda, Çivril İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğünde görevli ziraat mühendisleri üretim alanlarından elma numuneleri alıyor. Hasat öncesi yapılan bu kontroller kapsamında alınan numuneler, pestisit kalıntılarının belirlenmesi için analiz yapılmak üzere ilgili laboratuvarlara gönderiliyor. Bu çerçevede, üretim sürecinde kullanılan bitki koruma ürünlerinin kalıntı durumunun takip edilmesi ve tüketicilere güvenilir gıda ulaştırılması hedefleniyor.

Güvenilir gıda arzı için kontroller devam ediyor

Denizli İl Tarım ve Orman Müdürü Mustafa Nevzat Zayim, hasat öncesi kontrollerin tüketici sağlığının korunması ve güvenilir gıda arzının sağlanması açısından büyük önem taşıdığını belirtti. Zayim, tarladan sofraya kadar güvenilir gıda zincirinin korunması amacıyla denetimlerin ve kontrollerin hasat döneminde de sürdürüleceğini bildirdi.

ÇİVRİL ELMASINA HASAT ÖNCESİ PESTİSİT KONTROLÜ

ÇİVRİL ELMASINA HASAT ÖNCESİ PESTİSİT KONTROLÜ