Yeni Birlik Gazetesi
49,5811 %-0.04
56,7821 %0
28,2149 %0.36
3.874.975 %-1.668
Yeni Birlik Gazetesi Ekonomi DENEYAP Teknoloji Atölyeleri yeni mezunlarını verdi

DENEYAP Teknoloji Atölyeleri yeni mezunlarını verdi

Milli Teknoloji Hamlesi kapsamında kurulan DENEYAP Teknoloji Atölyeleri, 81 ilde düzenlenen törenlerle yeni mezunlarını verdi. Selçuk Bayraktar, “Bir milletin hayali gökyüzüne taşındı” derken, Bakan Kacır Türkiye’nin teknoloji alanında oyun kurucu konuma geldiğini vurguladı.

Milli Teknoloji Hamlesi vizyonu doğrultusunda geleceğin teknoloji yıldızlarını yetiştirmek amacıyla hayata geçirilen DENEYAP Teknoloji Atölyeleri mezunlarını vermeyi sürdürüyor.

11 farklı teknoloji alanında üç yıllık eğitimlerini başarıyla tamamlayan öğrenciler için Türkiye genelinde 81 ilde eş zamanlı olarak mezuniyet törenleri düzenlendi.

İstanbul'daki DENEYAP Teknoloji Atölyeleri Mezuniyet Töreni, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, İstanbul Valisi Davut Gül, Bahçelievler Belediye Başkanı Hakan Bahadır, T3 Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı Selçuk Bayraktar, T3 Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Elvan Kuzucu Hıdır ve çok sayıda velinin katılımıyla Bahçelievler Şehit Mustafa Özel Spor Kompleksi’nde gerçekleştirildi.

Törende yaklaşık 1000 öğrenci 3 yıllık eğitimlerini başarıyla tamamlayarak mezun oldu.

“Bir milletin hayali gökyüzüne taşındı”

Selçuk Bayraktar, törende yaptığı konuşmada, Milli Teknoloji Hamlesi’nin Türkiye’nin bağımsızlık vizyonu olduğunu vurguladı. “Bugün burada sadece mezun olan öğrencilerimize değil, bir umudun, bir hayalin ve bir milletin geleceğine bakıyoruz” diyen Bayraktar, DENEYAP atölyelerinde yetişen gençlerin geleceğin teknoloji liderleri olacağına inandığını belirterek, “2018 yılında ektiğimiz tohumların dev çınarlara dönüştüğünü görüyoruz. DENEYAP’ta sadece kod yazmayı değil, birlikte başarmayı, takım olmayı ve dostluğu öğrendiniz. Bu ruhu hiç kaybetmeyin.” dedi.

“Türkiye artık oyun kurucu bir ülke”

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır da konuşmasında Türkiye’nin bilim ve teknoloji alanında büyük bir dönüşüm yaşadığını ifade etti.

“Bölgesinde oyun kurucu, dünyada söz sahibi bir Türkiye’yi adım adım inşa ettik” diyen Kacır, “Göklerde gururla süzülen milli insansız hava araçlarıyla, Mavi Vatan’daki deniz platformlarımızla, uzaydaki uydu sistemlerimizle artık bambaşka bir Türkiye var.” diye konuştu

“Gençlerimiz Türkiye’nin geleceğini inşa ediyor”

Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak ise gençlerin Türkiye’nin geleceğini inşa eden en önemli güç olduğuna dikkat çekerek, “DENEYAP atölyelerinde yetişen gençlerimiz, sporda olduğu gibi teknolojide de takım ruhuyla hareket etmeyi, mücadeleyi ve azmi öğreniyorlar. Biz gençlerimizin potansiyeline inanıyoruz, onları hem sahada hem laboratuvarda desteklemeye devam edeceğiz. Program, Milli Teknoloji Hamlesi’nin temel taşlarından biri haline geldi.” şeklinde konuştu.

“Bahçelievler, gençlerin geleceğine yatırım yapıyor”

Tören sonrası basın mensuplarının sorularını cevaplayan Bahçelievler Belediye Başkanı Dr. Hakan Bahadır, ilçenin teknoloji ve eğitim alanındaki yatırımlarla gençlerin yanında olmaya devam ettiğini söyledi. “Bahçelievler olarak gençlerimizin bilime, teknolojiye ve üretime yönelmesini destekliyoruz. DENEYAP gibi projelerin mezuniyetinin ilçemizde yer alması bizler için büyük gurur” diyen Bahadır, mezun olan öğrencileri ve ailelerini tebrik etti. Bahadır ayrıca, “Bu ülkenin geleceği gençlerin elinde yükselecek. Bahçelievler Belediyesi olarak onların her zaman yanında olacağız.” ifadelerini kullandı.
Tören, mezunlara belgelerinin verilmesi ve öğrencilerin keplerini havaya fırlatmasıyla sona erdi.