Yeni Birlik Gazetesi
55,1696 %0.05
64,5646 %0.09
33,7799 %0.21
3.026.696 %-0.51
Yeni Birlik Gazetesi Ekonomi Denizli OSB'de afet tatbikatı: 58 saniyede güvenli tahliye

Denizli OSB'de afet tatbikatı: 58 saniyede güvenli tahliye

Denizli OSB, 17 Ağustos'ta düzenlediği tatbikatla afetlere hazırlık kapasitesini artırmayı hedefledi ve hızlı tahliyede 58 saniye süreyi yakaladı.

Denizli Organize Sanayi Bölgesi (OSB) Müdürlüğü, 17 Ağustos Marmara Depremi’nin 27. yıl dönümünde, afetlere hazırlık ve acil durum müdahalelerini güçlendirmek amacıyla kapsamlı bir tatbikat gerçekleştirdi.

AFAD iş birliğiyle düzenlenen tatbikatta, deprem anında doğru davranış biçimlerinin pekiştirilmesi amacıyla çeşitli senaryolar uygulandı. Sirenin çalmasıyla birlikte personel, "Çök-Kapan-Tutun" hareketini uyguladı. Sarsıntının sona ermesinin ardından, güvenli bir şekilde tahliye sürecine geçildi. Denizli OSB personeli, 58 saniyede kontrollü bir tahliye gerçekleştirerek Acil Durum Toplanma Alanı’na ulaştı.

Tatbikatın kapsamı ve ikinci aşaması:

Tatbikat sırasında, Denizli OSB Acil Durum Ekipleri tarafından yaralı kurtarma, yangına müdahale ve doğalgaz kaynaklı risk senaryoları uygulandı. Bu etkinliklerin amacı, acil durum ekiplerinin koordinasyonunu ve müdahale kabiliyetini artırmaktı. Tatbikatın ardından AFAD Afetlere Müdahale Şube Müdürü Hüseyin Elbeyi ve ekibi, personele afet öncesi, sırası ve sonrasında yapılması gerekenler hakkında bilgilendirmelerde bulundu.

Başkan Yaymanoğlu’nun değerlendirmeleri:

Denizli OSB Yönetim Kurulu Başkanı Selim Yaymanoğlu, tatbikatın önemine vurgu yaparak, "Depreme hazırlık bir tercih değil, sorumluluktur" dedi. Yaymanoğlu, 17 Ağustos Marmara Depremi’nin yıl dönümünde, depremlerle ilgili farkındalığın artırılması gerektiğine dikkat çekti. "Bu tatbikatla, deprem anında doğru ve hızlı hareket etme konusunda farkındalık ve müdahale kapasitemizi güçlendirmeyi amaçlıyoruz" şeklinde açıklamalarda bulundu.

Yaymanoğlu, afetlere hazırlığın süreklilik gerektirdiğini ifade ederek, "Alınan her tedbir, hayat kurtarabilecek bir hazırlık falan” dedi ve tatbikatın başarısında emeği geçen tüm personele teşekkür etti.

DENİZLİ ORGANİZE SANAYİ BÖLGESİ MÜDÜRLÜĞÜ PERSONELİNİN KATILIMIYLA, 17 AĞUSTOS MARMARA DEPREMİ’NİN...

DENİZLİ ORGANİZE SANAYİ BÖLGESİ MÜDÜRLÜĞÜ PERSONELİNİN KATILIMIYLA, 17 AĞUSTOS MARMARA DEPREMİ’NİN 27. YIL DÖNÜMÜNDE, AFETLERE HAZIRLIK VE ACİL DURUMLARA MÜDAHALE KAPASİTESİNİN GÜÇLENDİRİLMESİ AMACIYLA KAPSAMLI BİR DEPREM VE ACİL DURUM FARKINDALIK TATBİKATI GERÇEKLEŞTİRİLDİ.