Yeni Birlik Gazetesi
52,6651 %0
60,7169 %0.02
32,1088 %0.24
3.494.893 %-0.152
Yeni Birlik Gazetesi Ekonomi Denizli sanayisinde güç birliği dönemi: Üretim ve ihracat için ortak akıl masada

Denizli sanayisinde güç birliği dönemi: Üretim ve ihracat için ortak akıl masada

Denizli Sanayi Odası (DSO) Başkanı Selim Kasapoğlu ve beraberindeki heyet, yakın zamanda seçim süreçlerini tamamlayan Denizli İhracatçılar Birliği (DENİB) ve Denizli Organize Sanayi Bölgesi (Denizli OSB) yönetimlerine nezaket ziyaretlerinde bulundu.

Denizli Sanayi Odası yönetimi, şehrin ekonomik rotasını belirleyen iki kritik kurum olan DENİB ve Denizli OSB ile bir araya gelerek sanayi ve ihracatta yeni bir iş birliği döneminin kapılarını araladı.

Denizli Sanayi Odası (DSO) Başkanı Selim Kasapoğlu ve beraberindeki heyet, yakın zamanda seçim süreçlerini tamamlayan Denizli İhracatçılar Birliği (DENİB) ve Denizli Organize Sanayi Bölgesi (Denizli OSB) yönetimlerine nezaket ziyaretlerinde bulundu. Görüşmelerde, şehrin üretim kapasitesini küresel ölçekte artıracak stratejik adımlar masaya yatırıldı.

İhracatta Hedef Pazar ve Küresel Rekabet

DSO heyetinin ilk durağı olan DENİB’de, Başkan Osman Uğurlu ile bir araya gelindi. Toplantıda, Denizli’nin ihracat odaklı büyüme hedefleri doğrultusunda, özellikle Afrika pazarına yönelik sektörel ticaret heyetleri oluşturulması kararlaştırıldı. Turquality ve Ur-Ge projelerinde ortak hareket etme kararı alan taraflar, firmaların uluslararası finansman kaynaklarına erişimini kolaylaştıracak mekanizmaların geliştirilmesi ve DEİK ile koordineli fuar katılımlarının artırılması konularında mutabık kaldı.

Sanayide Teknoloji ve Altyapı Hamlesi

Ziyaretin ikinci ayağında Denizli OSB Başkanı Selim Yaymanoğlu ile bir araya gelen DSO heyeti, bölgedeki devam eden altyapı yatırımlarını ve teknolojik dönüşüm süreçlerini değerlendirdi. Denizli Model Fabrika ve DSO Verimlilik Merkezi’nin sunduğu imkanların sanayicilerle daha etkin buluşturulması hedeflenirken, teknopark bünyesinde kurulması planlanan ortak Ar-Ge merkezleri ve uygulama atölyeleri üzerinde fikir birliğine varıldı. İleri arıtma tesisi yatırımlarının yanı sıra katma değerli üretimi destekleyecek teknolojik dönüşüm projeleri, görüşmelerin ana gündem maddelerini oluşturdu.

Eğitim ve Akademide Ortak Takvim

Kurumlar arası iş birliğinin sadece üretimle sınırlı kalmaması gerektiğini vurgulayan heyetler, eğitim ve akademi faaliyetlerinin daha koordineli bir takvimle yürütülmesi hususunda anlaştı. Kamu kurumlarıyla gerçekleştirilen bilgilendirme seminerlerinin ortak bir platformda birleştirilmesi kararlaştırıldı.

Denizli’nin girişimcilik ruhunun Türkiye ekonomisi için taşıdığı değere dikkat çeken Selim Kasapoğlu, kurumlar arasındaki bu stratejik uyumun, şehrin üretim kültürünü daha ileriye taşıyacak en önemli kaldıraç olduğunu ifade etti. Ziyaretler, ortak hedeflere ulaşma konusundaki kararlılık mesajlarıyla tamamlandı.