Yeni Birlik Gazetesi
56,1673 %-0.06
65,6160 %-0.13
34,6863 %-0.13
3.744.631 %-1.17
Yeni Birlik Gazetesi Ekonomi Denizli’ye 52 milyonluk hibe desteğiyle tarımsal sulama dönemi başlıyor

Denizli’ye 52 milyonluk hibe desteğiyle tarımsal sulama dönemi başlıyor

Denizli'de üreticilere, tasarruflu tarımsal sulama sistemleri için 52 milyon TL hibe desteği sağlanıyor, sürdürülebilir tarım hedefleniyor.

Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından yürütülen 2026 yılı Kırsal Kalkınma Yatırım Programı (KKYP) çerçevesinde, Denizli’deki üreticilere tasarruflu tarımsal sulama sistemleri için toplam 52 milyon 78 bin 446 TL hibe desteği sunulacak. Bu desteklerden yararlanacak 92 işletme ve bu alandaki yatırımların toplam tutarı 87 milyon 105 bin 790 TL olarak belirlendi.

2026 yılında önemli artış

Denizli’ye yönelik tarımsal desteklerde 2026 yılında önemli bir artış söz konusu. Tasarruflu Tarımsal Sulama Sistemleri için verilen destek 2025 yılında yalnızca 10 milyon TL iken, 2026 yılında bu rakam 52 milyon TL’ye çıkarak yaklaşık beş kat artış göstermiştir. Bu yıl, destek almaya hak kazanan 92 işletme için tüm başvurular değerlendirilerek hibe desteği sağlanacak.

Vali Köşger’in açıklamaları

Denizli’nin tarımsal üretim kapasitesinin ve güçlü kırsal yapısının önemine değinen Denizli Valisi Yavuz Selim Köşger, "Denizli, üretim gücüyle bu desteği fazlasıyla hak ediyor. Üreticilerimizin emeğini destekleyen bu kaynakların ilimize önemli katkı sağlayacağına inanıyorum" ifadelerini kullandı. Vali, bu desteklerin tarımsal üretimin modernleşmesi ve sürdürülebilirliği açısından büyük bir değer taşıdığını da belirtti.

Verimli su kullanımı hedefleniyor

Tasarruflu Tarımsal Sulama Sistemleri destekleri ile tarımsal üretimde suyun etkin kullanımı ve modern sulama tekniklerinin yaygınlaştırılması amaçlanıyor. Özellikle küresel iklim değişikliği ve artan su kıtlığı, bu tür yatırımların gerekliliğini artırıyor. Sağlanan hibe ile birlikte üreticilerin modern sulama sistemlerine geçişi teşvik edilerek, su ve enerji kullanımında verimliliğin artırılması göz önünde bulunduruluyor.

Yatırımcıların dikkatine: 2026 Yılı Kırsal Kalkınma Yatırım Programı kapsamında hibe almaya hak kazanan yatırımcıların, belirtilen süre içinde sözleşme süreçlerini tamamlamaları önemlidir. Askı listeleri, 14 Eylül 2026 tarihinden itibaren 5 iş günü boyunca askıda kalacak. Süre sona erdikten sonra ≤o sözleşme imzalamak için 28 Eylül 2026 tarihine kadar başvuruda bulunmaları gerekecek. Bu tarihten sonra yapılacak başvurular kabul edilmeyecek.

Denizli’deki bu yatırımlar, tarımsal üretimin verimliliğini artırarak su kaynaklarının korunmasına ve geleceğin sürdürülebilir tarım yapısının inşasına katkı sağlayacak.

TARIM VE ORMAN BAKANLIĞI TARAFINDAN YÜRÜTÜLEN 2026 YILI KIRSAL KALKINMA YATIRIM PROGRAMI (KKYP)...

TARIM VE ORMAN BAKANLIĞI TARAFINDAN YÜRÜTÜLEN 2026 YILI KIRSAL KALKINMA YATIRIM PROGRAMI (KKYP) KAPSAMINDA, TASARRUFLU TARIMSAL SULAMA SİSTEMLERİ ALANINDA DENİZLİ’DE ÜRETİCİLERE SAĞLANACAK HİBE DESTEKLERİ BELLİ OLDU. PROGRAM KAPSAMINDA, TASARRUFLU TARIMSAL SULAMA SİSTEMLERİ DESTEĞİNE BAŞVURAN 92 İŞLETMENİN TAMAMINA 52 MİLYON 78 BİN 446 TL HİBE DESTEĞİ SAĞLANACAK.