Yeni Birlik Gazetesi
55,9646 %-0.49
65,4154 %-0.31
34,5738 %-0.23
3.741.932 %-2.38
Yeni Birlik Gazetesi Ekonomi E-ticaret siteleri esnafı ezerek büyüyor: Palandöken'den önemli uyarılar

E-ticaret siteleri esnafı ezerek büyüyor: Palandöken'den önemli uyarılar

TESK Başkanı Bendevi Palandöken, e-ticaretin esnaftan daha fazla kazandığını vurguladı ve haksız rekabetin önlenmesi gerektiğini belirtti.

Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, yaptığı açıklamada e-ticaret sitelerinin esnaftan daha fazla kazandığını ifade etti. Palandöken, e-ticaret hacminin her geçen gün büyüdüğüne dikkat çekerek, bu durumun esnaflar üzerindeki olumsuz etkilerini vurguladı.

E-ticaret ve komisyon sorunları:

Palandöken, e-ticaret platformlarının %10 ile %35 arasında değişen komisyon oranları aldığını belirtti. Bu durumun, toplam ticaretin yaklaşık %20’sini oluşturan e-ticaret hacminin hızla artmasına neden olduğunu söyleyen TESK Başkanı, bu sistemin enflasyonu yükselttiğini ve esnafın rekabette zorlandığını dile getirdi.

Rekabet ve haksız kazanç:

Palandöken, e-ticaretin haksız rekabet yarattığını, bu sebepten ötürü esnafın iş kaybı yaşadığını ifade etti. "Bugün 4 trilyonu geçmiş bir vaziyette de bu sistem çalışıyor. Hem vatandaş mağdur oluyor hem esnaf yok oluyor" diyen Palandöken, e-ticaret düzenlemelerinin daha katı olması gerektiğini savundu.

Ayrıca, esnafın dijital platformlar üzerinden ticaret yapmadan var olamayacağını vurgulayan Palandöken, “Eğer o sitelerden ürünlerini pazarlamasalar bu imkanları sağlayacak o güce sahip değiller" şeklinde konuşarak dijitalleşmenin zorunluluk haline geldiğinin altını çizdi. Bu durumun fiyat artışlarına yol açtığını söyleyen Palandöken, esnafın endişelerini dile getirdi.

TESK Başkanı Palandöken: "E-ticaret siteleri esnaftan fazla kazanıyor"

TESK Başkanı Palandöken: "E-ticaret siteleri esnaftan fazla kazanıyor"