Yeni Birlik Gazetesi
55,1696 %0.05
64,5646 %0.09
33,7799 %0.21
3.026.696 %-0.51
Yeni Birlik Gazetesi Ekonomi Edirne’de ayçiçeği üreticileri bu yıl verim artışıyla seviniyor

Edirne’de ayçiçeği üreticileri bu yıl verim artışıyla seviniyor

Edirne ve çevresindeki ayçiçeği üreticileri, bu yılki yağışlar sayesinde beklenenden daha iyi bir verim elde etti.

Edirne’de bu yıl etkili olan yağışlar, ayçiçeği üreticilerinin yüzünü güldürdü. Dolgun çekirdekli ayçiçeklerinde önemli bir verim artışı yaşanırken, Edirne, Tekirdağ ve Kırklareli gibi Trakya’nın önde gelen tarım bölgeleri hasada başladı.

Edirne’deki ayçiçeği tarlalarında görülen dolgun ve iri kafalar, üreticilerin bu sezon umutlarını artırdı. Geçen yıl yaşanan kuraklığın ardından bu yıl düzenli yağışlar, tarım alanında büyük bir fark yarattı. Üreticiler, bu yıl daha yüksek rekolte beklerken, Türkiye'nin genelinde de ayçiçeği veriminde artış olması muhtemel görünüyor.

Üreticilerin beklentileri arttı:

Üreticiler, hasat döneminde elde edecekleri ürünün yanı sıra, açıklanacak fiyatların da bu yıl emeklerinin karşılığını vermesini umuyor. Edirne Büyükdöllük Köy Muhtarı Ahmet Kezer, bu konudaki görüşlerini paylaştı. Kezer, "Bu sene çok güzel yağışlar aldık. Ayçiçeklerinden bereketli bir yıl olacak inşallah. Geçen senelerde çoğu yerlerde 100 kilo, 80 kilo, 50 kilo ayçiçeği biçmiştik. Bu sene ayçiçek kafaları çok güzel gelişti. Çiftçimizin beklediği ürünü ve kiloyu almasını diliyorum," ifadelerini kullandı.

Fiyatların durumu da önemli:

Muhtar Kezer, ayrıca fiyatların durumunun da üreticilerin morale ihtiyacı olduğunu belirtti. "İnşallah çiftçimize hayırlı, uğurlu, bereketli bir sezon getirecek. Fiyatlarımız da iyi olur. Bol bereket alırız, fiyatlarımız da güzel gider, çiftçimizin yüzü güler," diyerek, herkesin beklentilerinin aynı olduğunu vurguladı.

EDİRNE BÜYÜKDÖLLÜK KÖY MUHTARI VE AYNI ZAMANDA ÜRETİCİ AHMET KEZER.

EDİRNE BÜYÜKDÖLLÜK KÖY MUHTARI VE AYNI ZAMANDA ÜRETİCİ AHMET KEZER.