Yeni Birlik Gazetesi
53,4724 %-0.11
61,7965 %-0.2
32,8665 %-0.03
3.667.417 %0.228
Yeni Birlik Gazetesi Ekonomi Emekli bayram edecek! 4 Bin TL ikramiye ne zaman yatıyor? İşte o tarihler...

Emekli bayram edecek! 4 Bin TL ikramiye ne zaman yatıyor? İşte o tarihler...

Kurban Bayramı heyecanı emeklinin cüzdanında başlıyor! Yaklaşık 16 milyon vatandaşın beklediği bayram ikramiyeleri için tarih netleşti. Bakan Işıkhan’ın "erken ödeme" sinyalinin ardından, ikramiyelerin 18-22 Mayıs tarihlerinde hesaplara geçmesi bekleniyor.

2026 yılı Kurban Bayramı’na sayılı günler kala, milyonlarca emekli, dul ve yetimin beklediği ikramiye takvimi belli oldu. Bu yıl 4 bin lira olarak belirlenen bayram ikramiyesi, bayram öncesi piyasaları hareketlendirmeye hazırlanıyor. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan’dan gelen "erken ödeme" açıklaması ise bayram alışverişine çıkacak olan vatandaşlara çifte bayram yaşattı.

Ödeme Takvimi Netleşti: 18-22 Mayıs’a Dikkat!

Kurban Bayramı'nın Mayıs ayı sonuna denk gelmesiyle birlikte, ikramiyelerin ne zaman yatacağı sorusu yanıt buldu. Bakan Işıkhan’ın talimatıyla başlatılan çalışma neticesinde; ikramiye ödemelerinin 18 Mayıs Pazartesi günü başlaması ve 22 Mayıs Cuma gününe kadar tüm hak sahiplerinin hesaplarına aktarılması planlanıyor. Böylece emekliler, bayram gelmeden kurbanlık ve bayramlık alışverişlerini tamamlayabilecek.

Kimler, Ne Kadar Alacak?

İkramiye sadece emeklilerle sınırlı kalmıyor; devletin sosyal yardım şemsiyesi altındaki pek çok grup bu ödemeden faydalanacak. İşte ödeme tablosunun detayları:

Emekliler: 4.000 TL net ödeme.

Dul ve Yetimler: Hisse oranlarına göre (%75 hisseye 3.000 TL, %50 hisseye 2.000 TL, %25 hisseye 1.000 TL).

Diğer Gruplar: Şehit yakınları, gaziler, güvenlik korucuları, şampiyon sporcular ve yaşlılık maaşı alanlar da ikramiye kapsamına dahil edildi.

Kurban Bayramı 27 Mayıs’ta Başlıyor

2026 yılı Kurban Bayramı takvimi de netleşti. 26 Mayıs Salı günü arife ile başlayacak olan bayram süreci şu şekilde:

1. Gün: 27 Mayıs Çarşamba

2. Gün: 28 Mayıs Perşembe

3. Gün: 29 Mayıs Cuma

4. Gün: 30 Mayıs Cumartesi

Bakan Işıkhan’dan "Erken Ödeme" Sinyali

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, milyonların beklediği o kritik açıklamayı yaparak, "Emekli ikramiyelerinin bayramdan önce, vatandaşlarımızı mağdur etmeyecek şekilde erken ödenmesi için gerekli çalışmaları yapıyoruz" dedi. Bu açıklama, ikramiyelerin bayram haftasına kalmadan hesaplarda olacağının garantisi olarak yorumlandı.