Yeni Birlik Gazetesi
46,0957 %0.35
54,0341 %0.72
4.192.060 %2.519
Ara
Yeni Birlik Gazetesi Ekonomi En Büyük Ülke Pavilyonu Türkiye’den: Dijital Gücümüz Londra’da Sahne Aldı

En Büyük Ülke Pavilyonu Türkiye’den: Dijital Gücümüz Londra’da Sahne Aldı

Türkiye, dünyanın en prestijli teknoloji etkinliklerinden olan Londra Teknoloji Haftası'nda en büyük ülke pavilyonuyla teknoloji gücünü sergilerken, Türk teknoloji girişimcileri bu alandaki hizmet ihracatını güçlendirmeyi amaçlıyor.

MUHABİR: Dilan Değirmenci

Türk Teknolojisi Küresel Arenada Sahne Alıyor

Türkiye, dünyanın önde gelen teknoloji organizasyonlarından biri olan Londra Teknoloji Haftası’nda tarihi bir başarıya imza atarak, en büyük ülke pavilyonuyla teknoloji vizyonunu ve küresel rekabet gücünü sergiliyor.

İngiltere’nin başkenti Londra’da 9-11 Haziran tarihleri arasında düzenlenen etkinlikte, Türkiye’nin dört büyük teknoparkı öncülüğünde 33 yerli firma, bilişim teknolojileri alanındaki yenilikçi çözümlerini uluslararası yatırımcılarla buluşturdu. Bu kapsamda, Türkiye’nin dijital dönüşüm hamlesinin somut çıktıları tüm dünyanın dikkatini çekti.

Bakanlık Desteğiyle Küresel Teknoloji Sahnesinde Güçlü Adım

Ticaret Bakanlığı’nın destekleri ve Hizmet İhracatçıları Birliği (HİB) koordinasyonuyla kurulan Türkiye Pavilyonu, etkinliğin en geniş ülke katılımına sahip standı olarak öne çıktı. Uluslararası Hizmet Ticareti Genel Müdürü Tarık Sönmez'in başkanlığında fuara katılan 150 kişilik Türk heyeti, teknoloji diplomasisinin önemli bir halkasını oluşturdu.

Türkiye'nin Bilişim İhracatında Rekor Yükseliş

HİB Yönetim Kurulu Üyesi ve Bilişim ve Yazılım Komitesi Başkanı İlhan Bağören, Türkiye'nin bilişim teknolojileri ihracatında son üç yılda büyük bir sıçrama gerçekleştirdiğini vurgulayarak, “2021’de 2,5 milyar dolar seviyesinde olan ihracatımız, bugün 5 milyar dolara ulaştı. Bu, hükümetimizin teknoloji ve inovasyon odaklı politikalarının açık bir göstergesidir” dedi.

Hedef: 10 Milyar Dolarlık Teknoloji İhracatı

Türk teknoloji firmalarının başta ABD, Almanya, İngiltere, BAE, Katar ve Azerbaycan olmak üzere birçok ülkeye ihracat gerçekleştirdiğine dikkat çeken Bağören, önümüzdeki birkaç yıl içinde hedefin 10 milyar dolarlık ihracat seviyesine ulaşmak olduğunu belirtti. İngiltere pazarında fintech ve sağlık teknolojileri gibi stratejik alanlarda önemli işbirliklerine imza atıldığını da ifade etti.

“İhracatımızı büyütmek için kurumsal altyapıyı güçlendiriyoruz ve bir ihracat kültürü inşa ediyoruz” diyen Bağören, Türkiye’nin dijital ekonomideki yükselişinin arkasında güçlü devlet politikaları ve kararlı bir özel sektör bulunduğunu sözlerine ekledi.

Türkiye, Yükselen Dijital Güç Olarak Tanınıyor

Londra Teknoloji Haftası’nın açılışının İngiltere Başbakanı Keir Starmer ve Nvidia CEO’su Jensen Huang tarafından yapılması, etkinliğin küresel düzeydeki önemini bir kez daha ortaya koydu. Türkiye'nin bu prestijli platformda en büyük ülke pavilyonuna sahip olması, teknoloji alanında geldiği noktayı ve küresel aktör olma kararlılığını açıkça gözler önüne serdi.


Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *