Yeni Birlik Gazetesi
49,5729 %-0.06
56,7693 %-0.04
28,2500 %0.46
3.799.847 %-0.408
Yeni Birlik Gazetesi Ekonomi Enerji Bakanlığı’nda koltuk değişimi: Uğur KİNİ göreve başladı

Enerji Bakanlığı’nda koltuk değişimi: Uğur KİNİ göreve başladı

Enerji Bakanlığı’nda yönetim hizmetleri artık Uğur KİNİ’ye emanet. Cumhurbaşkanlığı kararıyla atanan KİNİ, personel politikalarının koordinasyonundan sorumlu olacak.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı Yönetim Hizmetleri Genel Müdürlüğü’ne Uğur Aybeğ KİNİ atandı. Karar Resmi Gazete’de yayımlandı.

Yönetim Hizmetleri’ne yeni atama

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı’ndaki önemli kadrolardan biri olan Yönetim Hizmetleri Genel Müdürlüğü’ne atama yapıldı. Resmi Gazete’de yayımlanan 2025/209 sayılı Cumhurbaşkanlığı Kararı ile bu göreve Uğur Aybeğ KİNİ getirildi. Atama, 28 Mayıs 2025 tarihli kararname ile yürürlüğe girdi.

KİNİ, savunma sanayi kökenli bir yönetici

Yeni Genel Müdür Uğur Aybeğ KİNİ, savunma sanayi alanındaki uzmanlığıyla biliniyor. Daha önce çeşitli kamu görevlerinde ve bürokratik pozisyonlarda tecrübe edinen KİNİ, enerji bürokrasisinde insan kaynağı planlamasından sorumlu olacak.

Genel Müdürlüğün görevleri neler?

Enerji Bakanlığı’nın Yönetim Hizmetleri Genel Müdürlüğü, kurumun insan kaynakları süreçlerini koordine eden kritik birimlerden biri. Görev tanımı şu şekilde:

  • Bakanlık personelinin atama, nakil, terfi, emeklilik gibi özlük işlemlerini yürütmek
  • Personel sistemlerinin geliştirilmesi için politika üretmek
  • Personel planlaması ve kadro çalışmaları yapmak
  • Bakanlık içi personel politikalarının düzenlenmesini sağlamak

Yeni dönemde Uğur KİNİ, bu görev alanlarının başındaki isim olacak.