Yeni Birlik Gazetesi
50,1973 %0
57,2840 %0.17
28,2879 %0.24
3.699.528 %0.714
Yeni Birlik Gazetesi Ekonomi Enflasyon'da 20 Puanlık Düşüş Kötü Değil! Bakan Mehmet Şimşek Ekonomik Değerlendirmelerde Bulundu

Enflasyon'da 20 Puanlık Düşüş Kötü Değil! Bakan Mehmet Şimşek Ekonomik Değerlendirmelerde Bulundu

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Sabancı Üniversitesi'nin düzenlediği konferansa konuştu. Türkiye ekonomisi hakkında değerlendirmelerde bulunan Şimşek, enflasyon oranındaki olası düşüşler hakkında bilgi verdi.

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Sabancı Üniversitesi İstanbul Uluslararası Enerji ve İklim Merkezi'nin (IICEC) "Ekonomik Büyüme ve Enerji: Geleceğin Ekonomisini Şekillendirmek" konferansında konuştu

20 Puanlık Düşüş Kötü Değil

Mehmet Şimşek,”2024 yılında enflasyon yüksek diyebilirsiniz, doğru ama yılın başında enflasyon yüzde 65 idi. Yılı yüzde 44-45 ile kapatırsak 20 puana yakın düşüş olacak ve bu kötü bir düşüş değil." dedi.

Ticarette artan korumacılık, yüksek küresel borçluluk, iklim değişikliği gibi unsurların küresel ekonomiye etkilerine değinen Şimşek, küresel ekonomideki düşük büyümenin sebepleri ve etkileri hakkında katılımcıları bilgilendirdi.