Yeni Birlik Gazetesi
49,5729 %-0.06
56,7693 %-0.04
28,2500 %0.46
3.811.044 %-2.751
Yeni Birlik Gazetesi Ekonomi Galatasaray sadece sahada değil, borsada da liderliğe koşuyor

Galatasaray sadece sahada değil, borsada da liderliğe koşuyor

Galatasaray, Ağustosta %17,7’lik yükselişle yatırımcısını en çok sevindiren kulüp oldu. Fenerbahçe ise %1,63 değer kaybetti.

MUHABİR: Gökhan Erek

Borsa İstanbul’da işlem gören spor kulüpleri ağustos ayında yatırımcıların ilgisini çekerken, galatasaray hisse performansıyla rakiplerini geride bıraktı. Sahada oynanan rekabetin bir benzeri, yatırım tablolarında da yaşanıyor. Bu ay içinde Galatasaray hisseleri %17,7’lik artışla yatırımcısına en çok kazandıran spor şirketi oldu. Aynı dönemde BIST 100 endeksi %5,07spor endeksi ise %9,77 yükselerek genel piyasa havasının da olumlu olduğunu gösterdi.

Ancak bu olumlu hava içinde asıl farkı yaratan kulüp, Süper Lig’deki performansını borsaya da taşıyan Galatasaray oldu. Hem sportif başarı, hem de yönetimsel istikrar, yatırımcıların güvenini perçinledi.

beşiktaş ve trabzonspor hisseleri yükseldi, fenerbahçe ise değer kaybetti

Galatasaray’ı izleyen diğer kulüplerden Trabzonspor hisseleri %12,39Beşiktaş hisseleri ise %8,1 oranında artış gösterdi. Bu oranlar yatırımcılarını tatmin edici düzeyde kazançla buluşturdu. Ancak Fenerbahçe için aynı şey söylenemez. Ağustos ayı, sarı-lacivertli yatırımcılar açısından olumsuz bir tabloya sahne oldu. Fenerbahçe hisseleri %1,63 değer kaybederek tek düşen kulüp oldu.

Bu durum, yatırımcıların psikolojik algısını da etkiledi. Fenerbahçe'nin sahadaki potansiyeline rağmen borsada yaşanan bu gerileme, kulüp içi dinamiklerin yatırımcı güvenini nasıl etkilediğine dair sinyaller veriyor.

yılbaşından bu yana fenerbahçe önde ama dengeler değişiyor

İlginç olan ise yılbaşından bu yana bakıldığında tablonun tamamen farklı olması. Fenerbahçe yılbaşından beri yatırımcısına %30,5 kazandırarak tüm spor kulüpleri arasında en fazla yükseliş gösteren şirket konumunda. Bu da kulübün uzun vadeli stratejilerinin, dönemsel dalgalanmalara rağmen etkili olduğunu gösteriyor.

Ancak aynı dönem içinde Galatasaray sadece %9,9 artış gösterdi. Beşiktaş %34,5Trabzonspor ise %40,9 oranında değer kaybetti. Bu veriler, yatırımcının gözünde kulüplerin geleceğe yönelik algısını net bir şekilde ortaya koyuyor.

galatasaray piyasa değerinde açık ara lider

Halka açık 4 büyük spor kulübü arasında piyasa değeri açısından da zirvede Galatasaray yer alıyor. Ağustos ayı sonunda 22 milyar 410 milyon liralık piyasa değeriyle liderlik koltuğunda oturuyor. Onu 15 milyar 625 milyon lira ile Fenerbahçe9 milyar 645 milyon lira ile Beşiktaş, ve 9 milyar 525 milyon lira ile Trabzonspor izliyor.

Bu değerler, yatırımcının kulüplerin finansal geleceğine nasıl baktığını yansıtıyor. Galatasaray’ın sadece hisse fiyatıyla değil, şirket değerlemesiyle de rakiplerinden açık ara önde olması dikkat çekiyor.