Yeni Birlik Gazetesi
56,1238 %-0.36
65,5692 %-0.23
34,5820 %-0.64
3.792.564 %1.74
Yeni Birlik Gazetesi Ekonomi Gaziantep'te çiftçilere 2026 yılında da devam edecek mazot desteği

Gaziantep'te çiftçilere 2026 yılında da devam edecek mazot desteği

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, 2026 yılında çiftçilere süreceği mazot desteği ile tarımsal üretimi destekleyecek.

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, 2026 Yılı Eylül Ayı Dönem Toplantısı’nda çiftçilere yönelik mazot desteğinin devam edeceğini duyurdu. Toplantı, Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin başkanlığında yapıldı ve geleneksel Mazot Desteği'nin bu yıl da süreceği kararlaştırıldı.

Üreticilere sağlanacak destek

Artan üretim maliyetleri karşısında çiftçilerin yükünü hafifletmek amacıyla %100 hibeli mazot desteği sağlanacak. Gaziantep genelinde 48 bin 182 üretici bu destekten yararlanabilecek. 2026 sonbaharında çiftçilere toplamda 3 milyon 531 bin 710 litre mazot dağıtılması hedefleniyor. Daha önce Gaziantep Çiftçi Kart sahibi olan üreticilerin kartlarına doğrudan mazot tanımlanacakken, yeni kayıt yaptıranlara da Kartlar ulaştırılacak.

Beş yıllık büyük destek

2022 yılında hayata geçirilen projede, toplamda 21 milyon litre mazot desteği sağlanması bekleniyor. 2022-2025 yılları arasında sağlanan mazot miktarı 18 milyon 415 bin 100 litre olarak kayıtlara geçti. Fatma Şahin, bu destek ile çiftçi kayıtlı sayısında artış gözlemlendiğini belirtti ve çiftçiler için bu projenin büyük önem taşıdığını ifade etti.

Meclis toplantısında ayrıca, 20 bin sumak fidanı temin edilmesi ve Akıllı Yer Altı Damlama Sulama Sistemleri Projesi hakkında da bilgilere yer verildi. Sumak fidanlarının yüzde 50 hibeli olarak kayıtlı üreticilere dağıtılacağı belirtildi. Projeyle, modern sulama sistemlerinin yaygınlaştırılması ve suyun verimli kullanımı amaçlanıyor.

Dışarıdaki zorluklarla mücadele eden dar gelirli çocuklara yönelik de gıda desteği yapılacağı açıklandı. Bu kapsamda, belediye aşevleri ile birlikte, okul beslenmelerine erişim güçlüğü çeken çocuklara simit ve süt verileceği bildirildi. Fatma Şahin, bu desteklerin çocukların beslenmesine katkı sağlayacağını ifade etti.

GAZİANTEP BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ MECLİSİ’NİN 2026 YILI EYLÜL AYI DÖNEM TOPLANTISI’NIN 1’İNCİ...

GAZİANTEP BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ MECLİSİ’NİN 2026 YILI EYLÜL AYI DÖNEM TOPLANTISI’NIN 1’İNCİ BİRLEŞİMİ, BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI FATMA ŞAHİN BAŞKANLIĞINDA GERÇEKLEŞTİRİLDİ.