Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, üniversite öğrencilerinin hem mesleki tecrübe kazanmalarını hem de bütçelerine katkı sağlamalarını hedefleyen programın detaylarını paylaştı.
Üniversite öğrencilerinin iş hayatına adım atmalarını kolaylaştırmak amacıyla başlatılan İŞKUR Gençlik programı, önemli bir ekonomik desteği beraberinde getirdi. 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla bir mesaj yayımlayan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, gençlere yönelik yürütülen projelerin meyvelerini verdiğini açıkladı.
Programın kapsamı ve ulaşılan rakamlar
Bakan Işıkhan’ın paylaştığı verilere göre, Şubat 2025 tarihinde start alan program, gençlerden yoğun ilgi gördü. Yaklaşık 930 bin başvuru arasından seçilen 220 bine yakın öğrenci, mesleki deneyim kazanma fırsatı yakaladı. Türkiye genelinde 81 ilde 127 farklı üniversite ile kurulan iş birliği ağı sayesinde, öğrencilerin kariyer hedeflerine ulaşmaları için güçlü bir zemin oluşturuldu.
10 milyar lirayı aşan doğrudan destek
Söz konusu programın finansal boyutuna da değinen Işıkhan, Şubat 2025 ile Nisan 2026 arasındaki süreci kapsayan dönemde, gençlere toplamda 10 milyar liranın üzerinde harçlık ödemesi aktarıldığını belirtti. Bakan Işıkhan, hükümetin gençlerin geleceğe daha umutlu bakabilmesi adına benzer destek projelerini kararlılıkla sürdüreceğinin altını çizdi.
Geleceğe yatırım sürecek
Açıklamasında gençlerin Türkiye’nin geleceği olduğunu vurgulayan Bakan Işıkhan, Cumhurbaşkanı liderliğinde yürütülen bu tür sosyal ve ekonomik desteklerin, genç istihdamını artırmayı ve iş dünyasına nitelikli bireyler kazandırmayı hedeflediğini ifade etti. Işıkhan, mesajını tüm gençlerin bayramını kutlayarak noktaladı.