Yeni Birlik Gazetesi
52,9452 %0.16
61,4582 %0.29
32,1231 %0.07
2.846.642 %-1.136
Yeni Birlik Gazetesi Ekonomi Güney Marmara’ya 6 milyar TL’lik yerel kalkınma yatırımı

Güney Marmara’ya 6 milyar TL’lik yerel kalkınma yatırımı

Güney Marmara'da 6 milyar TL'lik yatırımla 8 proje desteklenecek, istihdam ve üretim artışı hedefleniyor.

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından yürütülen Yerel Kalkınma Hamlesi Teşvik Programı 2025 Yılı Çağrısı sonuçları açıklandı. Buna göre, Güney Marmara Kalkınma Ajansı faaliyet alanında bulunan Balıkesir ve Çanakkale illerinde toplam 8 yatırım projesi desteklenmeye hak kazandı. Bu projelerle birlikte bölgede toplam 6 milyar TL tutarında bir yatırımın hayata geçirilmesi öngörülüyor.

Balıkesir’deki projeler, yaklaşık 2,4 milyar TL yatırım tutarına sahip. Desteklenen 5 proje, S cam elyafı üretim tesisi, mermer atıkları mikronize öğütme tesisi, yeşil hidrojen üretimi ve en az 2 bin 500 baş kapasiteli koyun yetiştirme ve koyun sütü işleme tesislerini kapsıyor. Böylece bölgenin üretim kapasitesinin güçlendirilmesi hedefleniyor.

Öte yandan, Çanakkale’de toplam 3 proje destek kapsamına alındı ve bu projelerin toplam yatırım tutarı 3,6 milyar TL. Projeler, yüksek ekonomik değere sahip endüstriyel süt ürünleri üretimi alanında gerçekleştirilecek. Çanakkale’nin tarımsal üretim gücünün sanayi ile entegre edilerek katma değerli üretime önemli katkı sağlaması bekleniyor.

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, Yerel Kalkınma Hamlesi Teşvik Programı 2025 yılı çağrısı sonuçlarına ilişkin yaptığı açıklamada, farklı alanlarda 303 yatırım projesinin destekleneceğini ve şehirlerin potansiyelinin harekete geçirileceğini belirtti. Ayrıca, 185 milyar TL’lik bir yatırımın 22 bini aşkın yeni istihdam yaratma potansiyeli taşıdığını ifade etti.

Yerel Kalkınma Hamlesi Teşvik Programı, illerin sahip olduğu kaynakların ekonomiye kazandırılması ve yerel ihtiyaçların karşılanması amacıyla yürütülüyor. Bu bağlamda, Balıkesir ve Çanakkale’deki bilgilendirme ve yatırım destek çalışmalarının sonuçları, bölgedeki stratejik sektörlerde önemli bir yatırım portföyü oluşturmuş durumda.

Destek alan projelerin hayata geçmesiyle birlikte, Güney Marmara’da sanayi, tarım, gıda, maden ve enerji alanlarında üretim çeşitliliğinin artması ve yeni istihdam imkânlarının oluşması bekleniyor. Balıkesir’de sanayi ve enerji odaklı yatırımlar ile Çanakkale’de yüksek katma değerli süt ürünleri üretimine yönelik yatırımlar, bölgenin üretim kabiliyetini geliştirecek ve yenilikçi sürdürülebilir alanları güçlendirecektir. Bu teşvikler, bölgedeki yerel kaynakların daha yüksek ekonomik değere dönüşmesini sağlayarak, Güney Marmara’nın Türkiye’nin kalkınma hedeflerine katkısını artıracaktır.

GÜNEY MARMARA KALKINMA AJANSI FAALİYET ALANINDA YER ALAN BALIKESİR VE ÇANAKKALE İLLERİNDE TOPLAM 8...

GÜNEY MARMARA KALKINMA AJANSI FAALİYET ALANINDA YER ALAN BALIKESİR VE ÇANAKKALE İLLERİNDE TOPLAM 8 YATIRIM PROJESİ DESTEKLENMEYE HAK KAZANIRKEN, BÖLGEDE YAKLAŞIK 6 MİLYAR TL TUTARINDA YATIRIMIN HAYATA GEÇİRİLMESİ ÖNGÖRÜLÜYOR.