Kırşehir'de yaz tatili için memleketlerine dönen gurbetçiler, şehrin ekonomisine büyük bir canlılık kazandırdı. Sıcak havaların yarattığı durgunluğun ardından, gurbetçilerin gelişiyle birlikte çarşı ve pazarda önemli bir hareketlilik gözlemleniyor.
Esnafın yurtdışındaki destekçileri
Ahilik geleneğini sürdüren şehir esnafı, gurbetçilerin şehre dönüşü ile birlikte işlerinde belirgin bir ivme kazandıklarını aktarıyor. Sultan Bitecek, gurbetçilerin hem esnafın hem de genel şehir ekonomisinin canlanmasına katkı sağladığını ifade ediyor. Bitecek, "Gurbetçi olarak adlandırdığımız vatandaşlarımızın gelişleriyle birlikte şehirdeki bütün canlılık artmış durumda. Hem esnaf hem de halk bu durumdan memnun" dedi.
Gurbetçiler esnafa can suyu
Yaklaşık 60 yıldır esnaflık yapan Cemal İşeri, bu yıl yaz sezonunun beklenenden daha durgun geçtiğini belirtiyor. Gurbetçilerin, sıcak havalarda şehre adeta can suyu olduğu ifade eden İşeri, "60 yıllık esnafım. İlk kez bu kadar durgun bir yaz dönemi yaşıyorum. Gurbetçiler, ekonomimize büyük destek sağladı" şeklinde konuştu.
Esnaf Bektaş Yıldırım ise, gurbetçilerin, özellikle yerel işletmelere önemli katkılarda bulunduğunu vurguladı. Yıldırım, "Gurbetçilerin tatil döneminde, yerel işletmelere büyük katkıları oluyor. Geldiklerinden beri bir hareketlilik var ve bu durum dikkate değer bir artış yaratıyor" dedi.
Gurbetçilerin alışverişleri, küçük esnafın iş hacminde belirgin bir artış sağlarken, düğün ve sünnet organizasyonları nedeniyle kuyumcularda, gelinlik mağazalarında ve temel gıda ürünlerinde de önemli bir yükseliş olduğu gözlemleniyor.

KIRŞEHİR'DE YAZ TATİLİ İÇİN MEMLEKETLERİNE GELEN GURBETÇİLER, ŞEHİR EKONOMİSİNE HAREKETLİLİK KAZANDIRDI.