Yeni Birlik Gazetesi
55,0760 %0.11
64,2468 %0.22
33,5270 %-0.16
3.067.800 %0.892
Yeni Birlik Gazetesi Ekonomi Havran siyah incirinde hasat sezonu başladı

Havran siyah incirinde hasat sezonu başladı

Havran siyah incirinin hasadı başladı. Vali Ustaoğlu, üreticilere bereketli bir sezon diledi ve bölgenin tarımsal zenginliğini vurguladı.

Balıkesir Valisi İsmail Ustaoğlu, coğrafi işaret tesciline sahip olan Havran siyah inciri hasat sezonunun açıklandığını duyurdu. Üreticilere çalışma sezonu için bereket ve bol kazanç dileğinde bulundu.

Havran'da incir üretimi

Havran bölgesinde yaklaşık 25 bin incir ağacı bulunmakta ve bu ağaçlardan yılda ortalama 650-700 ton siyah incir üretilmektedir. Vali Ustaoğlu, bu yüksek üretim hacminin bölgenin verimliliğini artırdığını belirtti.

Tarımda zenginlik ve çeşitlilik

Vali Ustaoğlu, Havran Ovası’nın Balıkesir’in en verimli üretim alanları arasında yer aldığını ifade ederken, ürün çeşitliliği ve kalite açısından ilçenin önemli bir konuma sahip olduğunu vurguladı. Havran, sadece siyah incir ile değil, mandalina gibi birçok tarımsal ürünle de öne çıkmaktadır.

Hasat etkinliğine, Havran Kaymakamı Muhammed Evlice, Belediye Başkanı Emin Ersoy, Tarım ve Orman Müdürü Hüseyin Düzgün gibi yetkililer ile üreticiler, tarım işçileri ve vatandaşlar da katıldı.

Üreticilerin, ürünlerini kısa sürede tüketiciye ulaştırmaları beklenirken, bölgenin tarımsal kalkınma açısından stratejik bir öneme sahip olduğu bir kez daha gündeme geldi.

BALIKESİR VALİSİ İSMAİL USTAOĞLU, COĞRAFİ İŞARET TESCİLİNE SAHİP HAVRAN SİYAH İNCİRİNDE HASAT...

BALIKESİR VALİSİ İSMAİL USTAOĞLU, COĞRAFİ İŞARET TESCİLİNE SAHİP HAVRAN SİYAH İNCİRİNDE HASAT SEZONUNUN BAŞLADIĞINI BELİRTEREK ÜRETİCİLERE BEREKETLİ BİR SEZON DİLEDİ. HAVRAN’DA YAKLAŞIK 25 BİN İNCİR AĞACINDAN YILDA ORTALAMA 650-700 TON SİYAH İNCİR ÜRETİLDİĞİ İFADE EDİLDİ.