Yeni Birlik Gazetesi
55,1696 %0.05
64,5646 %0.09
33,7799 %0.21
3.026.696 %-0.51
Yeni Birlik Gazetesi Ekonomi Karabuğday üretiminde yeni dönem: Emekli akademisyen tohum desteği sunuyor

Karabuğday üretiminde yeni dönem: Emekli akademisyen tohum desteği sunuyor

Prof. Dr. Emin Kuru, artan karabuğday ilgisi kapsamında ekim yapmak isteyenlere tohum desteği sağlayarak tarhana hazırlıklarına başladı.

Sinoplu emekli akademisyen Prof. Dr. Emin Kuru, karabuğday üretimine olan ilginin artmasıyla birlikte ekim yapmak isteyen vatandaşlara tohum desteği sunuyor. Kuru, ekilen ürünleri un yaptırarak biyoçeşitliliği artırmayı hedefliyor.

Yeni sezon ekim planlaması

Prof. Dr. Kuru, karabuğdayın üretimini yaygınlaştırma çabaları doğrultusunda İstanbul, Samsun ve Rize’den gelen dostlarıyla bir araya geldi. Kastamonu’nun Taşköprü ilçesi ve Sinop’un Gerze ilçesinden gelen ziyaretçileriyle de karabuğday ekimi üzerine değerlendirmelerde bulundu.

Kuru, karabuğday ekmek isteyenlere tohum desteği vererek, hasat sonrası un yaptırmalarını sağladığını ifade etti. Özellikle kış hazırlıkları için karabuğday unundan tarhana yapmaya yönelik çalışmalarına devam ettiğini vurgulayan Kuru, "Karabuğday ilgisi dalga dalga büyüyor. Mevsim tarhana yaparak kışa hazırlıklı olma zamanıdır" dedi.

Sağlık ve beslenme açısından karabuğday

İki gün içerisinde 100 kilogram karabuğday unu temin ederek tarhana hazırlıkları için ilk adımı atan Kuru, karabuğday unlu ürünlerin günlük yaşamda daha fazla kullanılmasına yönelik geleceğe dair planlamalar yaptıklarını belirtti. Kuru, karabuğdayın glütensiz beslenmek isteyenler için ideal bir seçenek olduğunu vurguladı.

“Evlerinde karabuğday tarhanasını bulundurmak verilmiş en doğru kararlardan biri bence,” diyen Kuru, tarhanalık karabuğday ununun sınırlı olduğunu, bu fırsatı kaçırmamaları gerektiğini dile getirdi. Karabuğdayın sağlığa faydaları hakkında da değerlendirmelerde bulunan Kuru, bu ürünün hastalık veya beslenme tedavisi amacıyla kullanılmadan önce mutlaka uzman görüşü alınması gerektiğini hatırlattı.

Prof. Dr. Emin Kuru, ayrıca karabuğday unu ve ürünlerine yönelik kargo siparişlerinin devam ettiğini açıkladı.

SİNOPLU EMEKLİ AKADEMİSYEN PROF. DR. EMİN KURU, KARABUĞDAY ÜRETİMİNE YÖNELİK İLGİNİN HER GEÇEN GÜN...

SİNOPLU EMEKLİ AKADEMİSYEN PROF. DR. EMİN KURU, KARABUĞDAY ÜRETİMİNE YÖNELİK İLGİNİN HER GEÇEN GÜN ARTTIĞINI BELİRTEREK, EKİM YAPMAK İSTEYEN VATANDAŞLARA TOHUM DESTEĞİ SAĞLADIĞINI VE ELDE EDİLEN ÜRÜNLERİ UN YAPTIRARAK DEĞERLENDİRDİĞİNİ AÇIKLADI.