Yeni Birlik Gazetesi
56,2886 %-0.17
65,5384 %-0.09
34,8685 %0.16
3.910.633 %4.62
Yeni Birlik Gazetesi Ekonomi Karadeniz'de palamut fiyatları düşüyor: İki palamut bir fiyatla

Karadeniz'de palamut fiyatları düşüyor: İki palamut bir fiyatla

Karadeniz'de palamut bolluğu yaşanıyor, fiyatlar düşerek 80 TL'ye kadar indi. Vatandaşlar uygun fiyatlarla balık almanın tadını çıkarıyor.

Karadeniz'in balık ambarı olarak bilinen Samsun'da, palamut sezonuna hızlı bir giriş yapılmış durumda. Sezonun ilk günlerinde 150 TL'den satılan palamutlar, bugün itibarıyla 80 TL'ye düşerek dikkat çekiyor. Çoklu alımlarda ise palamutların tanesi 75 TL'ye kadar inmektedir.

Palamut ve diğer mevsim balıkları popüler

Karadenizli balıkçılar 1 Eylül'de "Vira Bismillah" diyerek sezonu açarken, palamut bolluğu da bu tarihle birlikte yaşanmaya başlandı. İlk günlerde 150 TL'den satılan palamutlar, gün geçtikçe ucuzlayarak 100 TL ve ardından 80 TL'ye kadar düştü. Sabahın erken saatlerinden itibaren vatandaşların balıklara gösterdiği ilgi, mezgit, barbun, istavrit ve çinakop gibi diğer mevsim balıkları için de geçerli.

Balık satıcılarının değerlendirmeleri

Palamuttaki bolluğun fiyatlara yansıdığını söyleyen balık satıcısı Onurcan Köse, "Bugün palamut bol çıktı. Tanesi 80 TL, 4 tane alırsan fiyat 300 TL oluyor ve o zaman tanesi 75 TL'ye geliyor. Palamutlar ise 400 gramdan başlıyor," dedi. Köse, balık fiyatlarının güncel ekonomik duruma bakıldığında oldukça uygun olduğunu, mazot fiyatlarına göre balık fiyatlarının düşük seyrettiğini ifade etti.

Vatandaşlar, balık fiyatlarının ekonmik koşullara uygun olduğunu belirtti. Fiyatların bu şekilde devam etmesi halinde, palamutların tanesinin 50 TL'ye kadar düşebileceğini düşünmektedirler. Mezgit, barbun ve istavrit gibi diğer balıkların da ucuz fiyatlarla satılmasının keyfini çıkarıyorlar.

KARADENİZ’İN BALIK AMBARI SAMSUN’DA İLK GÜN 150 TL’DEN SATILAN 400 GRAMDAN BAŞLAYAN PALAMUTLARIN...

KARADENİZ’İN BALIK AMBARI SAMSUN’DA İLK GÜN 150 TL’DEN SATILAN 400 GRAMDAN BAŞLAYAN PALAMUTLARIN TANESİ 80 TL, ÇOKLU ALIMLARDA İSE 75 TL’DEN KAPIŞ KAPIŞ SATILIYOR.