Yeni Birlik Gazetesi
54,8602 %0.06
64,2310 %0.41
33,4091 %0.12
2.993.601 %-0.86
Yeni Birlik Gazetesi Ekonomi Kayı Köyü’nde tarımsal kalkınmayı destekleyen yeni makine parkı açıldı

Kayı Köyü’nde tarımsal kalkınmayı destekleyen yeni makine parkı açıldı

Emet’te 9,3 milyon TL’lik yatırımla kurulan makine parkı, kırsal kalkınmayı desteklemek üzere hizmete girdi.

Kütahya’nın Emet ilçesine bağlı Kayı Köyü, yeni bir tarımsal kalkınma projesine ev sahipliği yaptı. Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) Kütahya İl Koordinatörlüğü tarafından IPARD III Programı kapsamında desteklenen Kayı Köyü Tarımsal Kalkınma Kooperatifi Makine Parkı Projesi, düzenlenen bir törenle açıldı.

Açılış Töreni ve Katılımcılar:

Törene Kütahya Valisi Musa Işın, Emet Kaymakamı Mehmet Alperen Başkapan, Emet Belediye Başkanı Mustafa Koca gibi birçok önemli isim katıldı. Ayrıca siyasi parti ilçe başkanları, Kayı Köyü Muhtarı Bekir Dağaşan, daire amirleri ve kooperatif üyeleri de etkinlikte yer aldı.

Projenin Yatırım Değeri:

Proje kapsamında toplam 9 milyon 369 bin 452 TL tutarında yatırımla, 6 milyon 558 bin 616 TL’lik bölümü yüzde 70 hibe desteğiyle karşılandı. Bu yatırım ile Kayı Köyü Tarımsal Kalkınma Kooperatifi'ne 1 biçerdöver ile 7 tarım makinesi kazandırıldı. Makine parkında yer alan ekipmanlar arasında ara çapa makinesi, merdane, rotovatör, taş toplama makinesi, tesviye bıçağı ve silaj makinesi bulunuyor.

Törende yaptığı konuşmada, Vali Musa Işın, kırsal kalkınmanın önemine vurgu yaparak devletin üreticiyi desteklemeye devam ettiğini belirtti. Tarımda modern mekanizasyonun verimliliği artıracağını, üretim maliyetlerini düşüreceğini ve kooperatifçilik anlayışını güçlendireceğini ifade eden Işın, gençlerin ve kadınların üretime katılımlarının da büyük önem taşıdığını söyledi. Program, yapılan açılış duasının ardından makine parkının anahtar tesliminin gerçekleşmesiyle sona erdi.

EMET'TE 9,3 MİLYON TL'LİK MAKİNE PARKI PROJESİ HİZMETE AÇILDI

EMET'TE 9,3 MİLYON TL'LİK MAKİNE PARKI PROJESİ HİZMETE AÇILDI