Yeni Birlik Gazetesi
55,1696 %0.05
64,5646 %0.09
33,7799 %0.21
3.026.696 %-0.51
Yeni Birlik Gazetesi Ekonomi KOBİ’lere yeni destek paketi: 36 ay vadeli kredilerle 30 milyon liraya kadar finansman

KOBİ’lere yeni destek paketi: 36 ay vadeli kredilerle 30 milyon liraya kadar finansman

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Kacır, KOBİ’lere 36 ay vadeli kredilerle 30 milyon liraya kadar destek sağlayacaklarını duyurdu.

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, KOBİ’lerin üretim potansiyelini artırmak amacıyla yeni bir finansman desteği sunulacağını açıkladı. Bu kapsamda, 36 ay vadeli kredilerle KOBİ’lere 30 milyon liraya kadar kredi imkanı tanınacak. Kacır, KOSGEB aracılığıyla yürütülen Kapasite Geliştirme Destek Programı’nın 3. dönem başvurularını başlattıklarını belirtti.

Kredilere ek finansman desteği

Bakan Kacır, sosyal medya üzerinden paylaştığı mesajda, “KOBİ’lerimizin üretim gücünü ve rekabetçiliğini artırarak yatırımlarını büyütüyoruz. KOSGEB Kapasite Geliştirme Destek Programı’nın 2026 yılı 3. dönem başvurularını başlatıyoruz” dedi. 36 ay vadeli krediler için ayrıca 20 puan finansman desteği ve kefalet imkanlarının bulunduğunu da iletti.

Proje destekleri genişliyor

Kacır, tedarikçi geliştirmeye yönelik savunma, uzay ve havacılık alanlarındaki projelerin 30 milyon liraya kadar destekleneceğini, hızlı büyüyen veya teknogirişim rozetine sahip işletmelerin projelerinin ise 20 milyon liraya kadar finanse edileceğini açıkladı. Ayrıca, 2025 yılında uygulanmaya alınan program sayesinde toplamda 3 bin 938 KOBİ’nin 64 milyar lira finansmana erişim sağladığını hatırlatarak, KOBİ’lerin yanında olmaya devam edeceklerini vurguladı.

SANAYİ VE TEKNOLOJİ BAKANI MEHMET FATİH KACIR (ARŞİV)Q

SANAYİ VE TEKNOLOJİ BAKANI MEHMET FATİH KACIR (ARŞİV)Q