Konya, 2026 yılının Ağustos ayında 300 milyon 245 bin dolar ihracat gerçekleştirerek önemli bir başarıya imza attı. İlk 8 aylık dönemde ise Konya'nın toplam ihracatı 2 milyar 347 milyon dolara ulaşarak geçtiğimiz yılın aynı dönemine göre yüzde 4,2 oranında bir artış kaydedildi.
Ağustos ayı ihracat verileri
Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) tarafından açıklanan veriler doğrultusunda, Konya Ticaret Odası Başkanı Selçuk Öztürk, Ağustos 2026'da ihracatın yüzde 0,9 oranında bir artışla gerçekleştiğini bildirdi. Öztürk, bu durumu hem şehrin hem de ülkenin ekonomik büyümesi açısından kritik bir gelişme olarak değerlendirdi.
Rakipler arasında güçlü kalma hedefi
Öztürk, küresel ticaretteki belirsizlikler ve rekabet ortamına rağmen, Konya iş dünyasının üretmeye ve dünya pazarlarında sağlam bir yer edinmeye devam ettiğini vurguladı. "Yılın geri kalan kısmında da ihracatımızı artırmak ve yeni pazarlarla firmalarımızı buluşturmak için çalışmalarımızı sürdüreceğiz" diyerek, şehrin Türkiye ihracatındaki payını daha da yükseltme hedeflerini açıkladı.
Son olarak, Öztürk, Konya'nın iş dünyasında emeği geçen tüm firma temsilcilerine ve çalışanlara teşekkür ederek, "Elde edilen başarı, ekonomimize sundukları katkılar için teşekkür ediyorum" ifadelerini kullandı.

KONYA TİCARET ODASI BAŞKANI SELÇUK ÖZTÜRK