Yeni Birlik Gazetesi
52,6282 %-0.33
60,6608 %-0.13
32,1801 %0.21
3.553.768 %4.195
Yeni Birlik Gazetesi Ekonomi Köprü ve otoyol ücretlerine zam yapılacak mı? Bakan Abdulkadir Uraloğlu jet yakıtı ve uçak krizine dair konuştu!

Köprü ve otoyol ücretlerine zam yapılacak mı? Bakan Abdulkadir Uraloğlu jet yakıtı ve uçak krizine dair konuştu!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu'ndan son dakika açıklaması! Köprü ve otoyol ücretlerine zam yapılacak mı? Jet yakıtı ve İran'daki uçaklarla ilgili flaş gelişmeler haberimizde...

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, son günlerde kamuoyunda geniş yer bulan köprü ve otoyol ücretlerine zam iddiaları, İran'da mahsur kalan Türk uçaklarının durumu ve küresel jet yakıtı arzı konularında kritik açıklamalarda bulundu. Sürücülerin yakından takip ettiği geçiş ücretleri hakkında net mesajlar veren Uraloğlu, ulaşım sektöründeki güncel durumu ve izlenecek stratejiyi kamuoyuyla paylaştı. Bakanın açıklamaları, hem kara yolu kullanıcıları hem de havacılık sektörü temsilcileri tarafından dikkatle takip edildi.

Köprü ve otoyol ücretlerine yeni bir zam gelecek mi?

Milyonlarca araç sahibinin merakla beklediği otoyol ve köprü ücretlerine zam yapılıp yapılmayacağı sorusu, Bakan Abdulkadir Uraloğlu tarafından yanıt buldu. Bakan Uraloğlu, şu an için geçiş ücretlerinde herhangi bir artışın veya yeni bir düzenlemenin gündemlerinde olmadığını kesin bir dille ifade etti. Ekonomik göstergelerin ve maliyetlerin yakından takip edildiğini belirten Uraloğlu, fiyatların daha stabil bir seviyeye ulaşması için sürecin izlendiğini vurguladı.

Ulaşım maliyetlerini dengede tutma hedefinde olduklarını söyleyen Bakan, "Süreci izliyoruz, fiyatların biraz daha dengelenmesini bekliyoruz" diyerek mevcut tarifelerin bir süre daha korunacağı sinyalini verdi. Bu açıklama, bayram ve tatil sezonu öncesinde seyahat planı yapan vatandaşlar için rahatlatıcı bir haber olarak değerlendirildi.

Türkiye'de jet yakıtı sıkıntısı ve arz güvenliği ne durumda?

Küresel piyasalarda enerji maliyetlerinin artması ve Uluslararası Enerji Ajansı'nın Avrupa için yaptığı uyarılar, Türkiye'nin havacılık yakıtı stoklarını gündeme taşıdı. Bakan Uraloğlu, jet yakıtı tedarikinde Türkiye'nin güvenli liman olduğunu belirterek, Avrupa'daki olası yakıt krizinin Türkiye'yi etkilemeyeceğini ifade etti. Petrol fiyatlarındaki %50-60'lık artışın jet yakıtı fiyatlarına daha sert yansıdığını kabul eden Bakan, Türkiye'nin bu alandaki konumuna dikkat çekti.

Türkiye'nin jet yakıtı konusunda ithalatçı değil, üretim gücü yüksek bir ihracatçı ülke olduğunun altını çizen Uraloğlu, "Ülkemizde herhangi bir jet yakıtı sıkıntısı bulunmamaktadır" dedi. Bu durumun, Türkiye'nin hava trafiği yönetimindeki istikrarını koruduğunu ve bölgesel bir havacılık merkezi olma vizyonunu desteklediğini ekledi. Küresel piyasalardaki dalgalanmaların takip edildiği, ancak yerli üretim kapasitesinin iç ihtiyacı karşılamada fazlasıyla yeterli olduğu belirtildi.

İran'da mahsur kalan Türk uçakları Türkiye'ye getirildi mi?

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Uraloğlu, bir süredir İran'da bekletilen Türk sivil hava araçlarının son durumuna dair de bilgi verdi. Bölgesel gelişmeler ve teknik süreçler nedeniyle İran'da bulunan iki uçaktan birinin ana vatana döndüğünü müjdeledi. Pegasus Havayolları'na ait uçağın dün itibarıyla emniyetli bir şekilde Türkiye'ye getirildiğini açıklayan Bakan, operasyonun başarıyla tamamlandığını söyledi.

Türk Hava Yolları'na (THY) ait diğer uçağın dönüşü için de takvimin netleştiğini belirten Uraloğlu, THY uçağının bugün ya da en geç yarın Türkiye'de olmasının planlandığını duyurdu. Havacılık güvenliği ve diplomatik koordinasyonun en üst seviyede yürütüldüğü süreç, uçakların filolara katılmasıyla son bulacak.

Bakan Uraloğlu'ndan ulaşımda fiyat istikrarı mesajı

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı'nın temel önceliğinin sürdürülebilir ve erişilebilir bir ulaşım ağı olduğunu hatırlatan Bakan Abdulkadir Uraloğlu, otoyol ve köprü ücretlerine yönelik soruların her zaman masada olduğunu ancak halkın refahını gözettiklerini belirtti. Mevcut fiyat politikasının sürdürülebilirliği için analizlerin devam ettiğini, piyasa dengeleri oturana kadar ek bir yük getirilmemesi için çalışıldığını ifade etti.

Bakanlığın hem kara yollarında hem de hava yollarında yürüttüğü bu denge siyaseti, Türkiye'nin lojistik gücünü korumayı amaçlıyor. Özellikle jet yakıtı ihracatındaki avantaj ve geçiş ücretlerindeki stabil durum, ulaşım sektörünün genel ekonomik dalgalanmalara karşı direncini artırıyor. Uraloğlu, önümüzdeki dönemde de maliyetlerin ve piyasa koşullarının titizlikle analiz edileceğini yineleyerek konuşmasını sonlandırdı.