Yeni Birlik Gazetesi
53,7427 %0.01
63,0832 %0.12
32,6555 %0.29
3.010.333 %2.058
Yeni Birlik Gazetesi Ekonomi Malatya'da yeni çarşı için sektörel kümelenme kararı gözden geçirilmeli

Malatya'da yeni çarşı için sektörel kümelenme kararı gözden geçirilmeli

MTSO Başkanı Sadıkoğlu, yeni çarşıdaki sektörel kümelenmenin esnafı mağdur ettiğini ve kararın yeniden değerlendirilmesi gerektiğini ifade etti.

Malatya Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) Yönetim Kurulu Başkanı Oğuzhan Ata Sadıkoğlu, sektörel kümelenme kararı nedeniyle yeni çarşıda birçok işletmenin sorunlar yaşadığını ifade etti. Sadıkoğlu, "Kura sonucu hak sahibi olduğu işyerini açmak isteyen üyelerimiz ruhsat sorunu yaşamaktadır. Deprem sonrası ticari hayatın yeniden canlanmasını istiyorsak bu kararın yeniden değerlendirilmesi gerekmektedir; esnafımız mağdur edilmemelidir" dedi.

Başkan Sadıkoğlu, yeni çarşıda sektörel kümelenme nedeniyle yaşanan aksaklıklar hakkında önemli açıklamalarda bulundu. Kura ile hak sahibi olan esnafın işyerini açarken önündeki engellerin kaldırılması gerektiğini vurgulayan Sadıkoğlu, "Deprem sonrası Malatya’nın yeniden ayağa kalkması için yeni çarşılarımızda işyeri teslimlerinin başlaması memnuniyet verici. Ancak bazı üyelerimiz, yeni kararlar neticesinde seçecekleri mesleği yapamaz hale gelmiş durumda" dedi.

Örneğin, kura ile işyeri ayakkabıcılara tahsis edilen bir müzayedeci, kendi mesleğini icra edemediğini belirtmektedir. "Esnafımız işyerini kendi tercihine göre seçmedi, devletimizin yaptığı kura ile hangi dükkan çıkarsa onu kabul etti. Dolayısıyla, oluşan bu durum hakkaniyetli değildir" diyen Sadıkoğlu, kümelenme kararının uygulanmasının kura çekimlerinden sonra olması gerektiğini savundu.

Üyelerine yönelik olumsuz etkilerin ortadan kaldırılması için gerekli düzenlemelerin yapılmasını isteyen Sadıkoğlu, "Üç yılı aşkın süredir şehrini terk etmeyerek ve çoğu günü siftahsız bitirerek bekleyen esnafımıza kolaylık sağlanmasını, alınan kararda düzenlemeler yapılmasını talep ediyoruz. Deprem sonrası en büyük hedefimiz ticari hayatı yeniden canlandırmaktır. Bu süreçte önceliğimiz esnafımızın işyerini açması, üretmesi, istihdam sağlaması ve ekonomiye katkıda bulunmasıdır. Malatya Ticaret ve Sanayi Odası olarak, üyelerimizin yanında olarak, ilgili tüm kurumlarla ortak paydada çözümün bir parçası olmaya devam edeceğiz" diye konuştu.

SADIKOĞLU: "YENİ ÇARŞIDAKİ SEKTÖREL KÜMELENME KARARI YENİDEN DEĞERLENDİRİLMELİ"

SADIKOĞLU: "YENİ ÇARŞIDAKİ SEKTÖREL KÜMELENME KARARI YENİDEN DEĞERLENDİRİLMELİ"

SADIKOĞLU: "YENİ ÇARŞIDAKİ SEKTÖREL KÜMELENME KARARI YENİDEN DEĞERLENDİRİLMELİ"