Yeni Birlik Gazetesi
53,5789 %-0.03
62,8414 %0.18
32,6494 %0.45
2.937.424 %-0.746
Yeni Birlik Gazetesi Ekonomi Manisa'da geri dönüşüm için yeni depozito sistemi devreye girdi

Manisa'da geri dönüşüm için yeni depozito sistemi devreye girdi

Manisa’da 30 depozito iade makinesi ile geri dönüşüm uygulaması başlatıldı, her ambalaj için 1 lira ödül verilecek.

Manisa, Depozito Yönetim Sistemi (DYS) ile çevre dostu geri dönüşüm uygulamalarında bir adım öne çıktı. Kent genelinde hizmet veren 30 depozito iade makinesi sayesinde cam, PET ve alüminyum içecek ambalajları geri dönüşüme kazandırılıyor. DOA mobil uygulaması üzerinden yapılan iade işlemlerinde, her ambalaj için 1 lira ödeme yapılırken, günlük ödeme limiti ise 200 lira olarak belirlenmiştir.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından uygulamaya konan DYS, vatandaşların iade ettikleri ambalajlar üzerinden ekonomik kazanç elde etmelerini sağlarken, doğaya bırakılma olasılığı olan ambalaj atıklarının kontrolsüz bir şekilde çevreye yayılmasının da önüne geçiyor. Üzerinde DYS logosu ve özel barkodu olan içecek ambalajları, depozito iade makineleri aracılığıyla kolayca geri dönüşüme kazandırılmakta.

Manisa Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürü Faik Gürocak, mevcut 30 depozito iade makinesinin yeterli olmadığını vurgulayarak, üniversitelerden gelen talepler doğrultusunda Celal Bayar Üniversitesi’nin Muradiye, Uncubozköy ve Şehzadeler yerleşkelerine üç yeni makine kazandırmak için çalışmaların sürdüğünü bildirdi. Gürocak, makine sayısının Türkiye genelinde üretim kapasitesine bağlı olarak arttırılacağını da sözlerine ekledi.

DOA mobil uygulaması hakkında bilgi veren Gürocak, vatandaşların uygulamayı telefonlarına indirerek makinelerdeki karekodları okuttuktan sonra ambalajları teslim edebileceğini ifade etti. Her iade edilen ambalaj için DOA dijital cüzdanına 1 lira yükleneceğini belirten Gürocak, bu bakiyenin alışverişlerde banka kartı gibi kullanılabileceğinin altını çizdi.

Günlük ödeme limitinin 200 lira olduğuna dikkat çeken Gürocak, kullanıcıların uygulama içerisindeki harita fonksiyonu sayesinde kendilerine en yakın depozito iade makinesini bulabileceklerini ve böylece hem ekonomik kazanç sağlayıp hem de geri dönüşüme katkıda bulunabileceklerini dile getirdi.

MANİSA’DA DEPOZİTO YÖNETİM SİSTEMİ KAPSAMINDA HİZMET VEREN 30 DEPOZİTO İADE MAKİNESİ İLE CAM, PET...

MANİSA’DA DEPOZİTO YÖNETİM SİSTEMİ KAPSAMINDA HİZMET VEREN 30 DEPOZİTO İADE MAKİNESİ İLE CAM, PET VE ALÜMİNYUM İÇECEK AMBALAJLARI GERİ DÖNÜŞÜME KAZANDIRILIYOR. DOA MOBİL UYGULAMASI ÜZERİNDEN YAPILAN İADELERDE HER AMBALAJ İÇİN 1 LİRA ÖDEME YAPILIRKEN, GÜNLÜK ÖDEME LİMİTİ 200 LİRA OLARAK UYGULANIYOR

MANİSA’DA DEPOZİTO YÖNETİM SİSTEMİ KAPSAMINDA HİZMET VEREN 30 DEPOZİTO İADE MAKİNESİ İLE CAM, PET...