Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB), 31 Temmuz haftasına ilişkin Haftalık Para ve Banka İstatistikleri verilerini açıkladı. Açıklanan verilere göre Merkez Bankası'nın toplam rezervlerinde haftalık bazda toparlanma gerçekleşti.
31 Temmuz itibarıyla brüt döviz rezervleri 1 milyar 415 milyon dolar yükselerek 63 milyar 811 milyon dolar seviyesine çıktı. Brüt döviz rezervleri bir önceki hafta olan 24 Temmuz'da 62 milyar 396 milyon dolar seviyesinde bulunuyordu.
Altın rezervleri 100 milyar doların üzerinde seyrediyor
İlgili dönemde altın rezervlerinde de yukarı yönlü hareket ivme kazandı. Altın rezervleri 427 milyon dolarlık artışla 100 milyar 210 milyon dolardan 100 milyar 637 milyon dolara ulaştı.
Böylece Merkez Bankası'nın toplam rezervleri 31 Temmuz haftasında bir önceki haftaya göre 1 milyar 842 milyon dolar artış kaydederek 162 milyar 606 milyon dolardan 164 milyar 448 milyon dolara yükselmiş oldu.
TCMB verilerine göre, brüt rezervlerdeki bu artışla birlikte piyasa analistlerinin takip ettiği swap hariç net rezervler de aynı dönemde 38,3 milyar dolar seviyesinden 40,8 milyar dolara tırmanarak likidite göstergelerindeki iyileşmeyi destekledi.
Rezerv altyapısındaki bu artış, ekonomi yönetiminin kararlılıkla sürdürdüğü para politikası adımları ve piyasaya sağlanan döviz likiditesi dengesi çerçevesinde şekillenmeye devam ediyor.