Mersin Büyükşehir Belediyesi, Erdemli ilçesinde gerçekleştirilen bir programla 200 üreticiye yüzde 70 hibeli toplam 259 bin 200 adet sofralık domates fidesi dağıttı. Tarımsal Hizmetler Dairesi Başkanlığı tarafından uygulanan bu destek projesi, 2026 yılı hedefleri dahilinde üreticilerin girdi maliyetlerini azaltmak ve üretim verimliliğini artırmak amacıyla hayata geçirildi.
Domates fidesi desteği detayları:
Program, Kocahasanlı Mahallesi'nde düzenlenirken, Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin ilgili daire başkanları, Erdemli Ziraat Odası yönetimi, mahalle muhtarları ve çiftçiler de katılım gösterdi. Her bir fide için toplam maliyet 19 lira 69 kuruş iken, üreticilerin bu fideler için ödediği miktar 5 lira 90 kuruş olarak belirlendi. Fideler, Üçtepe, Kocahasanlı, Karyağdı ve diğer mahallelerdeki üreticilere ulaştırıldı.
Üreticileri destekleme vurgusu:
Mersin Büyükşehir Belediyesi Daire Başkanı Abdullah Selçuk Şahutoğlu, tarımsal desteklerin 2019 yılından bu yana sürdüğünü hatırlatarak, üreticilerle dayanışma içinde olduklarını vurguladı. Şahutoğlu, "Üreticilerin zorlu koşullarda mücadele ettiğini biliyoruz. Bu nedenle, tarımsal girdi maliyetlerini hafifletmek adına fide desteği sağladık," dedi. Ayrıca, Erdemli’ye toplamda 167 bin 881 fide, fidan ve soğan desteği ile birlikte birçok tarımsal ekipman ve sulama borusu sağlandığını ifade etti.
Şahutoğlu, "Erdemli’nin tarımsal gücüne katkı vermeye devam edeceğiz. Tarımın sürdürülebilirliği, bizim için öncelikli bir hedef. Üreticilerimizin bu fideleri ekerek bereketli bir sezon geçirmesini umuyoruz," diyerek sözlerini tamamladı.

MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ TARAFINDAN ERDEMLİ’DE 200 ÜRETİCİYE YÜZDE 70 HİBELİ TOPLAM 259 BİN 200 ADET SOFRALIK DOMATES FİDESİ DAĞITILDI.