Yeni Birlik Gazetesi
56,5720 %0.22
65,8730 %0.20
34,9856 %-0.06
3.787.510 %-1.56
Yeni Birlik Gazetesi Ekonomi Mersin'de 420 üreticiye 10 bin 500 küçükbaş hayvan desteği sağlanıyor

Mersin'de 420 üreticiye 10 bin 500 küçükbaş hayvan desteği sağlanıyor

Mersin'de, kırsal kalkınma projesi kapsamında 420 yetiştiriciye 10 bin 500 küçükbaş hayvan ve yem desteği verilecek.

Mersin'de kırsal kalkınmayı desteklemek ve hayvancılıkla uğraşan yetiştiricilerin üretim kapasitesini artırmak amacıyla sürdürülen ‘Hadi Gel Köyümüze Destek Verelim’ projesi, 7. yılına girdi. Proje çerçevesinde yıl sonuna kadar toplam 420 yetiştiriciye 10 bin 500 küçükbaş hayvan ve bin 680 ton yem desteği sağlanacak.

Proje ile üreticilere umut ışığı

Mersin Büyükşehir Belediyesi'nin hayata geçirdiği bu proje, kırsalda hayvansal üretimin sürdürülebilirliğini sağlamak için önemli bir adım olarak değerlendiriliyor. Proje sayesinde her yıl 60 yetiştiriciye toplam bin 500 adet küçükbaş hayvan dağıtılmakta, bu yıl itibarıyla 420 yetiştiriciye ulaşılmış durumda. Böylece, bugüne kadar yetiştiricilere dağıtılan küçükbaş hayvan sayısı 10 bin 500 olarak kaydedildi.

Hayvanlar sağlık kontrollerinden geçiriliyor

Mersin Büyükşehir Belediyesi Tarımsal Hizmetler Dairesi Başkanlığı'nda görevli Ziraat Mühendisi Dr. Dilek Tüney Bebek, proje detayları hakkında bilgi verirken, "Hayvanlarımızın tırnak bakımları, kırkımları ve sağlık kontrolleri veteriner hekim gözetiminde yapılmaktadır. Adil bir şekilde dağıtım için gereken boylamalar da düzenlenmektedir" dedi. Ayrıca, 25-45 yaş aralığındaki kırsalda ikamet eden yetiştiricilere 24 dişi ve 1 erkek koyun veya keçi verileceğini vurguladı.

Bebek, projenin amacının kırsalda yaşayan insanların hayvan popülasyonunu artırmalarını desteklemek olduğunu belirterek, Mersin Büyükşehir Belediyesi'nin hem hayvansal hem bitkisel üretimde kırsal halkın yanında olmaya devam edeceğini ifade etti.

MERSİN’DE KIRSAL KALKINMAYI DESTEKLEMEK VE HAYVANCILIKLA UĞRAŞAN YETİŞTİRİCİLERİN ÜRETİM...

MERSİN’DE KIRSAL KALKINMAYI DESTEKLEMEK VE HAYVANCILIKLA UĞRAŞAN YETİŞTİRİCİLERİN ÜRETİM KAPASİTESİNİ ARTIRMAK AMACIYLA SÜRDÜRÜLEN ‘HADİ GEL KÖYÜMÜZE DESTEK VERELİM’ PROJESİ 7. YILINA ULAŞTI. PROJE KAPSAMINDA YIL SONUNA KADAR 420 YETİŞTİRİCİYE TOPLAM 10 BİN 500 KÜÇÜKBAŞ HAYVAN İLE BİN 680 TON YEM DESTEĞİ SAĞLANMIŞ OLACAK.