Mardin Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) Başkan Adayı Veysi Duyan, 4 Temmuz Dünya Mardinliler Günü dolayısıyla önemli açıklamalarda bulundu. Duyan, "Şehrimizi dünya markası haline getirme hedefimizin ana unsurlarından biridir" dedi.
Duyan, yaptığı yazılı açıklamada 4 Temmuz’da İstanbul Beyoğlu Hacı Ahmet Meydanı’nda gerçekleştirilecek kutlamaların, Mardin’in ticari ve kültürel potansiyelinin anlatılması açısından büyük önem taşıdığını vurguladı. Mardin’in binlerce yıllık medeniyet birikiminin doğru tanıtım stratejileriyle küresel bir markaya dönüşeceğine inandığını belirten Duyan, "Mardin sadece tarihi bir miras değil; doğru vizyonla işlendiğinde Türkiye’nin ve dünyanın en önemli ticaret ve kültür duraklarından biri olmaya aday bir merkezdir," diye ekledi.
Duyan, 4 Temmuz Dünya Mardinliler Günü kutlamalarının, şehrin değerlerini hemşehrilerle ve tüm Türkiye ile buluşturmak için bir vesile olduğunu ifade etti ve Mardin’in kültürel kimliğini ekonomik bir kaldıraç olarak kullanmanın önemine dikkat çekti.
Mardin Dernekleri Federasyonu (MARDİNFED) ve Genel Başkan Sedat Güngörür’ü tebrik eden Duyan, "Mardin’in tanıtımı ve hemşehrilerimizin dayanışması adına atılan bu adımı takdirle karşılıyorum. Bu tür organizasyonların Mardin’in ticari ve kültürel diplomasisinin güçlendiği platformlar olduğuna inanıyorum," şeklinde konuştu. Duyan, Dünya Mardinliler Günü’nün önümüzdeki yıllarda daha kapsamlı ve kurumsal bir yapıya bürünmesi gerektiğini belirterek, "4 Temmuz’un hem Mardin yerelinde hem de Mardinlilerin yaşadığı her noktada, her yıl artan bir coşkuyla kutlanması için üzerimize düşen vazifeyi yapmaya hazırız. Mardin’in ticaretini geliştirmek, kültürünü doğru mecralarda tanıtmak ve hemşehrilerimiz arasındaki bağı güçlendirmek için MTSO bünyesinde bu vizyonu büyüteceğiz," dedi. Duyan, İstanbul’daki tüm hemşehrilerini yarınki kutlamalara davet etti.

MARDİN TİCARET VE SANAYİ ODASI (MTSO) BAŞKAN ADAYI VEYSİ DUYAN, 4 TEMMUZ DÜNYA MARDİNLİLER GÜNÜ DOLAYISIYLA AÇIKLAMA YAPTI.