Yeni Birlik Gazetesi
56,0703 %-0.08
65,3880 %0.13
34,7699 %0.32
3.914.559 %4.87
Yeni Birlik Gazetesi Ekonomi Muradiye'de su tarifelerinde uygulanan indirimle halk rahatlıyor

Muradiye'de su tarifelerinde uygulanan indirimle halk rahatlıyor

Yunusemre ilçesi Muradiye Mahallesi'nde altyapı çalışmaları sürerken su tarifelerinde yüzde 50 indirim kararı vatandaşları sevindirdi.

Yunusemre ilçesi Muradiye Mahallesi’nde, Manisa tarihinin en büyük altyapı yatırımlarından birinin sürdüğü süreçte su tarifelerinde yüzde 50 indirim uygulanması, vatandaşlar tarafından sevinçle karşılandı. MASKİ Genel Müdürlüğü tarafından alınan karar doğrultusunda, mesken aboneleri için 12 metreküp, iş yeri aboneleri içinse 10 metreküp üst sınırı esas alınarak, su fiyatları düşürüldü.

Yerel Yönetimden Güçlü Destek

Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Besim Dutlulu, yaptığı açıklamada, Muradiye’deki altyapı çalışmalarının hızla devam ettiğini belirtirken, vatandaşların yanında olduklarını vurguladı. Başkan Dutlulu, "Altyapı projelerinde geçici sıkıntılara karşı bu indirimi gerçekleştirdik. Muradiye halkının sabır ve destekleri için teşekkür ediyorum," dedi.

Vatandaşlar Memnuniyetlerini Paylaştı

Mahalle sakinleri, devam eden altyapı çalışmalarının günlük yaşamda bazı zorluklara neden olduğunu kabul ederken, altyapının yenilenmesinin uzun vadede getireceği faydalara inandıklarını ifade etti. Sakinlerden Faruk Uran, "Yatırımın tamamlanmasını bekliyoruz. Suya yapılan indirim gerçekten iyi bir karar. Başkanımıza teşekkür ediyoruz," diyerek düşüncelerini dile getirdi.

Bununla birlikte Gürsoy Gürbüz, Muradiye'de yaşanan su sıkıntılarının artık sona ereceğine dair umutlarını paylaştı. "Yüzde 50 indirim, Muradiye halkının ihtiyaçlarını gözeten bir adım" diye konuştu. Turgut Eser ise, yapılan altyapı çalışmalarını ve başkanlarının desteklerini övdü.

Diğer mahalle sakinleri de, su tarifelerindeki indirimin, yaşadıkları sıkıntıları hafiflettiğini belirterek, uygulamanın uzun vadede daha sağlıklı bir altyapıya dönüşeceğini düşünüyor. Necdet Kalecik, "Başkan Dutlulu’ya teşekkür ederiz. Yaşadığımız sıkıntılara rağmen, işlerin kısa vadede daha iyiye gideceğini umuyoruz," dedi.

Muradiye Mahallesi’ndeki bu gelişmeler, hem bölge halkının hem de yerel yönetimin bu zorlu süreçte birbirine destek olma anlayışını güçlendiriyor.

MANİSA TARİHİNİN EN BÜYÜK ALTYAPI YATIRIMLARINDAN BİRİNİN SÜRDÜĞÜ YUNUSEMRE İLÇESİ MURADİYE...

MANİSA TARİHİNİN EN BÜYÜK ALTYAPI YATIRIMLARINDAN BİRİNİN SÜRDÜĞÜ YUNUSEMRE İLÇESİ MURADİYE MAHALLESİ’NDE, ALTYAPI ÇALIŞMALARININ TAMAMLANACAĞI 30 HAZİRAN 2027 TARİHİNE KADAR SU TARİFELERİNDE YÜZDE 50 İNDİRİM UYGULANMASI VATANDAŞLAR TARAFINDAN MEMNUNİYETLE KARŞILANDI