DÜZCE(İHA) – Denizlerde av yasağının sona ermesi, balıkçı tezgahlarını yeniden hareketlendirdi. Sezon açılmasıyla en çok avlanan balıklardan biri olan palamut, bu hafta sonu uygun fiyatlarıyla dikkatleri üzerine çekti.
Pazar yerleri ve balık halindeki palamutların tanesi 125 liradan satışa sunuluyor. Fiyatların düşmesi, hem tüketicilere hem de balıkçı esnafına olumlu yansımış durumda. Tezgahlardaki palamutların yalnızca fiyatı değil, boyutları da göz dolduruyor. Balıkçı esnafı, bu dönemde yakalanan palamutların ortalama 600-800 gram ağırlığında ve oldukça etli olduğunu vurguluyor.
Esnafın yüzü güldü
Balıkçılar, havaların soğuması ile birlikte palamut sürülerinin Karadeniz ile Marmara’daki hareketliliğinin artacağını ve av miktarının yükseleceğini öngörüyor. Palamutun tanesinin 125 liraya gerilemesi, satışları da ciddi şekilde olumlu etkilemiş durumda. Bir balıkçı, "Hem doyurucu hem de cep yakmıyor. Satışlardan oldukça memnunuz" ifadelerinde bulundu.
Fırsatlar gün yüzüne çıkıyor
Bu sezon balıkçı tezgahlarında görülen bol palamut, tatlı su balıklarının yanı sıra deniz balıkları arasında da sevilen bir seçenek haline gelmiş durumda. Tüketiciler, hem ekonomik fiyatlar hem de kaliteli ürün sunulduğu için farklı preparasyonlarda palamutu tercih ediyor. Bu durum, balıkçılar için yaz dönemi dışında da sürekli gelir kapısı sağlıyor.

DENİZLERDE AV YASAĞININ SONA ERMESİYLE BİRLİKTE BALIKÇI TEZGAHLARINDA HAREKETLİLİK BAŞLADI. SEZONUN AÇILMASIYLA AĞLARA EN ÇOK TAKILAN BALIKLARDAN BİRİ OLAN PALAMUT, BU HAFTA SONU UYGUN FİYATIYLA VATANDAŞLARIN YÜZÜNÜ GÜLDÜRDÜ.