Yeni Birlik Gazetesi
55,1696 %0.05
64,5646 %0.09
33,7799 %0.21
3.026.696 %-0.51
Yeni Birlik Gazetesi Ekonomi Sarıgöl'de üzüm hasadı için ailece gece mesaisi

Sarıgöl'de üzüm hasadı için ailece gece mesaisi

Manisa'nın Sarıgöl ilçesinde üzüm hasadı sürerken, bir üretici ailesiyle gece çalışarak ürünlerini taze bir şekilde pazara ulaştırıyor.

Manisa’nın Sarıgöl ilçesinde üzüm hasadı sırasında üreticiler, ürünlerini zamanında pazara ulaştırmak için büyük bir özveri gösteriyor. Emcelli Mahallesi’nde bulunan üzüm bağlarında, Ahmet Tosun isimli bir üretici, Mevlana cinsi sofralık üzümlerinin hasadına geç saatlerde dönüyor.

Tosun, kilo fiyatı 25 lira olan bu üzümleri, çevre illerdeki pazarlara sevk etmek üzere geceden hazırlamaya başladı. Üzüm alıcısı, sabah erkenden yola çıkacağı için Tosun ve ailesi, gece mesaisine girişerek taze üzümleri kamyona yüklemek için çalıştılar.

Gece çalışmanın zorlukları

Aile üyeleriyle birlikte bağda özveriyle çalışan Tosun, çalışmanın zorluğuna rağmen üretim sürecinin gerekliliğinin farkında. Kendisi, "Mevlana cinsi üzümlerimi sattım. Üzümlerimi satın alan kişi, sabah erkenden yola çıkacağını ve üzümlerin çevre illerdeki pazarlara yetişmesi gerektiğini söyledi. Biz de ailece gece kesim yaparak üzümleri kamyona yetiştirdik," diyerek durumunu özetledi.

Yerel üreticilerin çabası

Sarıgöl’deki diğer üzüm üreticileri de benzer bir çaba içinde. Sofralık üzümleri taze ve zamanında ulaşması için yoğun mesai harcayan üreticiler, bu sayede hem alternatif pazar imkânlarına ulaşmakta hem de yerel ekonomiye katkı sağlamaktadırlar. Üzüm değişiminde özellikle bu dönem, üreticiler için büyük bir önem taşır.

MANİSA’NIN SARIGÖL İLÇESİNDE ÜZÜM HASADINDA YOĞUNLUK SÜRERKEN, EMCELLİ MAHALLESİ’NDE BİR ÜRETİCİ...

MANİSA’NIN SARIGÖL İLÇESİNDE ÜZÜM HASADINDA YOĞUNLUK SÜRERKEN, EMCELLİ MAHALLESİ’NDE BİR ÜRETİCİ, MEVLANA CİNSİ SOFRALIK ÜZÜMLERİNİ ÇEVRE İLLERDEKİ PAZARLARA ZAMANINDA ULAŞTIRMAK İÇİN AİLESİYLE BİRLİKTE GECE MESAİSİ YAPTI.