Yeni Birlik Gazetesi
53,4912 %0.47
61,9019 %0.52
32,8775 %0.79
3.628.767 %0.046
Yeni Birlik Gazetesi Ekonomi Savunmada güç birliği: Türk mühendisliği İtalyan teknolojisiyle buluştu

Savunmada güç birliği: Türk mühendisliği İtalyan teknolojisiyle buluştu

Savunma sanayiindeki yerli üretim hamlelerine bir yenisi daha eklendi. SAHA EXPO fuarı, Türkiye’nin zırhlama ve savunma teknolojilerindeki öncü ismi BEST Grup ile İtalya’nın askeri araç mühendisliğindeki uzman kuruluşu Base Studio’yu stratejik bir iş birliğinde buluşturdu.

Tera Holding bünyesindeki BEST Grup, askeri araç mühendisliğinde uzman İtalyan Base Studio ile kritik bir ortaklığa imza atarak savunma sanayiindeki ihracat hedeflerini büyüttü.

Savunma sanayiindeki yerli üretim hamlelerine bir yenisi daha eklendi. SAHA EXPO fuarı, Türkiye’nin zırhlama ve savunma teknolojilerindeki öncü ismi BEST Grup ile İtalya’nın askeri araç mühendisliğindeki uzman kuruluşu Base Studio’yu stratejik bir iş birliğinde buluşturdu. İki şirket arasında imzalanan mutabakat zaptı, yeni nesil araç tasarımlarından mühendislik çözümlerine kadar geniş bir yelpazeyi kapsıyor.

Küresel pazara yönelik ortak projeler

İş birliğinin temelinde, sahadaki son kullanıcının ihtiyaçlarına en hızlı ve etkili yanıtı verebilecek, güvenlik ve operasyonel verimliliği yüksek teknolojiler geliştirmek yatıyor. Taraflar, bu ortaklıkla birlikte sadece Türkiye’nin savunma kapasitesini güçlendirmeyi değil, aynı zamanda uluslararası pazarlara yönelik ihracat odaklı ürünler ortaya koymayı hedefliyor.

Türk mühendisliğinin küresel vizyonu

İmza töreninde konuşan Tera Holding Yönetim Kurulu Başkanı Emre Tezmen, Türkiye’nin artık savunma sanayiinde dünyada dikkat çeken bir üretim merkezi haline geldiğini vurguladı. Tezmen, "Yerli üretim gücümüzü uluslararası mühendislik vizyonuyla birleştirerek yeni nesil teknolojiler üretmeye devam edeceğiz. Bu anlaşma, Türkiye’nin bağımsız üretim kapasitesine ve milli teknoloji vizyonuna atılmış güçlü bir adımdır" değerlendirmesinde bulundu.

Gelecek fuara yeni ürün sözü

Base Studio Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Remzi Oduncu ise BEST Grup ile kurulan bu ortaklıktan duydukları memnuniyeti dile getirdi. Oduncu, sahip oldukları geniş ürün yelpazesiyle projeye değer katacaklarını belirterek, "Bu iş birliğinin uzun soluklu ve verimli sonuçlar doğuracağına inanıyoruz. Hedefimiz, bir sonraki SAHA EXPO’da bu ortaklığın meyvesi olan yeni ürünlerimizi sergilemek" ifadelerini kullandı.