Muğla Büyükşehir Belediyesi, Seydikemer ilçesinde yer alan Erendağ Kayak Merkezi ile Girdev Göl güzergâhında ulaşım altyapısını güçlendirmek amacıyla yaklaşık 102,5 milyon TL yatırım gerçekleştirerek 22 kilometrelik yol yenileme çalışmalarına başlanıldığını duyurdu.
Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Dairesi, il genelinde ulaşım yatırımlarını sürdürmekte ve bu kapsamda Seydikemer'deki Erendağ Kayak Merkezi ile Girdev Gölü arasında yer alan 22 kilometrelik güzergâhta yol yenileme çalışmalarını başlattı. Proje, toplam 102 milyon 505 bin 221 TL yatırımla hayata geçirilmektedir. Hedef, bölgenin ulaşım standardını artırmaktır.
22 kilometrelik güzergâhta, plentmiks temel (PMT) serimi ile birinci ve ikinci kat sathi kaplama imalatları yapılmaktadır. Çalışmalar tamamlandığında, güzergâh dayanıklı, güvenli ve konforlu bir ulaşım altyapısına sahip olacaktır.
Erendağ Kayak Merkezi ve Girdev Gölü, Seydikemer’in önemli doğal ve turizm destinasyonları arasında yer almaktadır. Yol yenileme çalışmasının tamamlanmasıyla birlikte bölgeye ulaşım kolaylaşacak, hem vatandaşların hem de yerli ve yabancı ziyaretçilerin daha güvenli ve rahat bir şekilde seyahat etmesi sağlanacaktır.
Kıyı Belediyeler Birliği ve Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Aras, Muğla’nın her noktasına eşit hizmet götürme anlayışıyla çalışmalarını sürdürdüklerini belirtti. Seydikemer’de gerçekleştirilen yol yatırımı ile hem vatandaşların günlük yaşamının kolaylaştırılacağını hem de bölgenin doğal güzelliklerine ulaşımın daha güvenli ve konforlu hale getirileceğini ifade etti.
Başkan Aras, "Erendağ Kayak Merkezi ve Girdev Gölü, Muğla’nın önemli değerleri arasında yer alıyor. Bu güzergâhta gerçekleştirdiğimiz çalışma, yalnızca bir yol yatırımı değil; aynı zamanda turizme, kırsal kalkınmaya ve bölge ekonomisine katkı sağlayacak önemli bir adım. Vatandaşlarımızın güvenli ulaşımı bizim önceliğimiz. Muğla genelinde bugüne kadar 628,87 kilometrelik yol çalışmasını tamamladık. Muğla’nın 13 ilçesinde ihtiyaç duyulan her noktada yatırımlarımızı kararlılıkla sürdürecek, kentimizi daha güçlü ve daha yaşanabilir bir geleceğe hep birlikte taşıyacağız," şeklinde konuştu.

MUĞLA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ, SEYDİKEMER İLÇESİNDE YER ALAN ERENDAĞ KAYAK MERKEZİ-GİRDEV GÖL GÜZERGÂHINDA ULAŞIM ALTYAPISINI GÜÇLENDİRMEK AMACIYLA YAKLAŞIK 102,5 MİLYON TL YATIRIMLA 22 KİLOMETRELİK YOL YENİLEME ÇALIŞMASINI BAŞLATTI.
