Sincan Belediyesi, çölyak hastalığı ile mücadele eden vatandaşlara yönelik sosyal destek projelerini sürdürüyor. Bu çerçevede ilçede yaşayan 592 çölyaklı bireye kişi başı 1.600 lira nakdi yardım yapıldı.
Glütensiz beslenme ihtiyacı olan çölyaklı bireylerin temel gereksinimlerini karşılamalarına destek olmak amacıyla sağlanan bu yardım, Sincan Belediyesi'nin sosyal destek kartı ile hesaplarına yatırıldı. Bu sayede vatandaşlar, glütensiz ürünleri ihtiyaçları doğrultusunda anlaşmalı marketlerden alabiliyor.
Nakdi yardımın yanı sıra Sincan Belediyesi, glütensiz gıda paketleri ile günlük glütensiz ekmek desteğini de sürdürüyor. Bu uygulamalar ile çölyaklı bireylerin yaşam standartlarını artırmaya yönelik çalışmalarına devam ediyor.
Sosyal belediyecilik anlayışını benimseyen Sincan Belediyesi, düzenli yardımlarının yanı sıra çeşitli sosyal etkinlikler ile çölyaklı bireyler için farkındalık oluşturma çabalarını da sürdürmekte. Bu etkinliklerden biri olan piknik buluşmasında Belediye Başkanı Murat Ercan, çölyaklı vatandaşlar ile bir araya gelerek glütensiz ürünler ikram etti ve ailelerin keyifli bir gün geçirmesine katkı sağladı.

SİNCAN BELEDİYESİ, ÇÖLYAKLI VATANDAŞLARA YÖNELİK SOSYAL DESTEK ÇALIŞMALARINI SÜRDÜRÜYOR. BU KAPSAMDA İLÇEDE YAŞAYAN 592 ÇÖLYAKLI VATANDAŞA KİŞİ BAŞI BİN 600 LİRA NAKDİ DESTEK SAĞLANDI.
