Perakende sektörünün öncü isimlerinden ŞOK Marketler, yılın ilk çeyreğinde hem mağaza ağını genişletti hem de satış gelirlerini ciddi oranda artırarak finansal başarısını tescilledi.
Ekonomi dünyasının yakından takip ettiği 2026 yılı ilk çeyrek finansal sonuçları, ŞOK Marketler’in istikrarlı yükselişini gözler önüne serdi. Kamuyu Aydınlatma Platformu (KAP) üzerinden paylaşılan verilere göre şirket, satış gelirlerini geçen yılın aynı dönemine kıyasla yüzde 41 oranında yükseltti. Enflasyon etkisinden arındırılmış reel büyüme ise yüzde 7,5 seviyesinde gerçekleşti. Bu performansla birlikte şirketin toplam satış cirosu 76,3 milyar TL’ye ulaştı.
Genişleyen mağaza ağı ve istihdam gücü
Operasyonel verimliliği merkeze alan stratejisiyle dikkat çeken marka, 11 bin 119 mağazalık devasa bir ağa ulaştı. Şirketin sunduğu istihdam olanakları da büyümeye devam ederek 51 bin çalışan sınırını geride bıraktı.
Mutfak bütçelerine Ramazan desteği
ŞOK Marketler, özellikle Ramazan ayı döneminde hayata geçirdiği fiyat sabitleme ve indirim kampanyalarıyla tüketici dostu bir duruş sergiledi. "100 Üründe Geçen Yılın Fiyatları" gibi uygulamalar ve sadakat programı Win üzerinden sunulan avantajlar, hane bütçelerini korumayı hedefleyen tüketicilerden yoğun ilgi gördü.
Gıda güvenliğinde teknolojik denetim
Taze meyve ve sebze kategorisinde kaliteyi artırmak için yatırımlarını sürdüren şirket, Antalya ve Adana’daki laboratuvarlarında pestisit analizlerini derinleştirdi. Domates ve biberle başlayan süreç, narenciye ürünlerini de kapsayacak şekilde genişletildi. Raflara girmeden önce titizlikle denetlenen ürünler, izlenebilirliği yüksek bir tedarik zinciriyle müşteriye ulaştırılıyor.
Sürdürülebilirlik ve gelecek vizyonu
Şirket, finansal verilerinin yanı sıra çevresel ve sosyal sorumluluk projelerini de ilk kez yayınladığı TSRS Uyumlu Entegre Faaliyet Raporu ile kamuoyuna sundu. ŞOK Marketler CEO’su Uğur Demirel, finansal dayanıklılık ile sürdürülebilirliğin bir bütün olduğunu vurgulayarak, dijitalleşme ve operasyonel mükemmeliyet odaklı büyümeye devam edeceklerini belirtti.